Home » Henner sikrer interoperabiliteten til videokonferanseverktøyene sine

Henner sikrer interoperabiliteten til videokonferanseverktøyene sine

by Thure Lindhardt

Videokonferanser er en av flaggskipapplikasjonene i 2020. På grunn av helsekrisen har bruken av video i bedrifter og administrasjoner eksplodert for å muliggjøre forretningskontinuitet og samarbeid. Zoom, Google Meet, Microsoft Teams er uunnværlige i dag.

Ettersom hybridverk utvikler seg, er bruken av video diversifisert. Spesielt er de avhengige av nye rom som er spesialutstyrt i bedrifter. Nexity, for eksempel, har teamrom på sin nye plassering i Asnières-sur-Seine. Deres mål er å gi en tilsvarende opplevelse mellom personlige og eksterne arbeidere.

Videokonferanserom i hybridalderen

Et forsikringsselskap som Henner Group hadde allerede slike enheter. I flere år har video tillatt ham å redusere reisene sine i Frankrike og i utlandet, for sine kommersielle relasjoner og med sine forskjellige kontorer (18 over hele verden).

Fra og med 2014 hadde Henner 30 Avaya-systemer. Disse rommene, distribuert over hele verden, gjør det mulig for ledere å kommunisere og behandle kontrakter. VIP-ene (lederne) bruker også dette utstyret for å sikre driften av selskapet.

Spesialisten for sosial beskyttelse (2 millioner medlemmer) ønsket imidlertid å modernisere sin eksisterende, som var basert på en utdatert standard (H323), ved å migrere til SIP-protokollen. Men fra 2019 og utover ønsket Henner også å muliggjøre koblingen mellom sine rom og de ulike videokonferanseapplikasjonene som er tilgjengelige på markedet, både internt og eksternt.

Som Stéphane Buard, prosjektleder i IT-avdelingen (50 personer), forklarer, brukte selskapet Skype For Business på arbeidsstasjonene sine. Videoprotokoller tilbyr imidlertid meget perfekt kvalitet i lyd og bilde på en infrastruktur basert på virtuelle maskiner og Citrix-teknologier, som med Henner.

I tillegg planla megleren Distribuer Microsoft Teams som et samarbeidsverktøy for gruppen. I denne sammenhengen måtte selskapet derfor ha en løsning som skulle koble sammen de ulike videokonferanseprogramvarene, inkludert romutstyret Avaya. Svaret på det behovet for en kvart PoC: Pexip.

Én sky for å kontrollere alle videokonferanser

Pexip er en norskfødt utgiver som tilbyr et skybasert videokonferansetilbud som «gjør bedrifter i stand til å koble sine eksisterende med omverdenen. Vi kan også administrere terminaler og samtaler på rommene. Du trenger ikke kjøpe en videokonferansebro. Alt du trenger å gjøre er å koble enhetene til Pexip-skyen og samtalebehandlingen er ferdig, forklarer teknologieksperten.

«Vi kan administrere terminaler og samtaler i rommene. Du trenger ikke kjøpe en videokonferansebro. »

Stephane BurdHenner Group

Henner driver også utgiverens videokonferansemotor som en white label i sin egen infrastruktur. Alt de trenger å gjøre er å vise logoen sin og bruke sikkerhetsreglene for å ha videokonferansetjeneste. Denne motoren er integrert direkte i gruppens meldingssystem, Outlook, for å lage møter (interne og eksterne).

Pexip viste seg å være «veldig enkel å sette opp og bruke,» sier Stéphane Buard. For eksempel har videokonferanserom blitt tildelt en ruteadresse for deres migrering til leverandørens sky. Rom og brukere ble også opprettet på Pexip. Denne endringen i videokonferanser hadde også den fordelen at nettverket ble avlastet.

«Vi lider ikke lenger av flaskehalsene skapt av H323-video. Vi kan nå rute kvaliteten på tjenestetelefoni gjennom nettverket [conforme] standardene til en organisasjon som vår, understreker IS-prosjektlederen.

Skyen, et mellomledd for IT-avdelingen

Som et resultat av denne transformasjonen er Henner og hans ansatte over hele verden klare for den første leveransen i mars 2020. På dette tidspunktet var rommene allerede fullstendig migrert. Imidlertid måtte ISD-teamene fortsatt bytte brukere til Pexip-videokonferansemotoren.

Pexip fungerer som en bro for å koble sammen deltakere uavhengig av deres videoapplikasjon.

Utplasseringen fant sted i etapper mellom februar og april. Men teknologien ville ikke vært en brems. Det var snarere opplæring av ansatte gjennom å lage spesifikk brukerdokumentasjon som krevde mest investering.

Den er imidlertid enkel å bruke, da en invitasjon med lenke til videokonferansen sendes direkte fra Outlook. Tilgang skjer da gjennom Web PSTN for tilkoblinger uten programvareinstallasjon. Og siden slutten av 2020 har ansatte også kunnet kommunisere via Microsoft Teams, spesielt via VMR, virtuelle rom.

Også her fungerer Pexip som en bro for å koble sammen de ulike deltakerne, uavhengig av deres videokonferanseapplikasjon. Til slutt, outsourcing av dette problemet gjør at IT-avdelingen kan fokusere på andre IT-prosjekter. Blant disse store prosjektene leder IT-avdelingen for tiden renoveringen av sitt kjernenettverk. Dette initiativet har som mål å forbedre sikkerhet og ytelse.

You may also like

Leave a Comment