Hvis energiomstillingsprosjekter startes i mange deler av verden, må vi konkurrere med mange sterke konkurrenter om knappe ressurser når det gjelder kunnskap, ferdigheter, mennesker, byggematerialer eller penger – advarer Marcin Bejm, advokat, partner som leder praksisen. for infrastruktur- og infrastrukturprosjekter ved CMS . Polen bør sikre sin forutsigbarhet, troverdighet og attraktivitet for investorer.
– I år tok Polen 21. plass i den globale CMS-rankingen og 12. plass blant europeiske land. Singapore kom ut som vinneren, og okkuperte de neste plassene i topp 10: Tyskland, Nederland, USA, Australia, Storbritannia, Norge, Canada, Østerrike og Finland. Gitt resultatene fra 2019 har Polen falt 2 plasser totalt, selv om vi fikk flere poeng enn før i to underkategorier.
Makrodataene for vår økonomi i første halvår var svært lovende. Vurderingen av den økonomiske situasjonen i Polen med tanke på BNP-vekst, handel, innenlandsk forbruk og renter ga oss ytterligere poeng i år sammenlignet med 2019-rangeringen.
Vi oppnådde også et bedre resultat enn i 2019 i kategorien «Organisatorisk og juridisk rammeverk for å fremme bærekraftig utvikling og innovasjon». På dette området betydde den raske økningen i solcelleinvesteringer i Polen at prosjektene for å bygge de første havvindparkene i Østersjøen gikk inn i forberedelsesfasen for finansiering. Dette ga argumenter for at Polen hadde klart å bryte fastlåsen i å fremme investeringer i fornybar energi.
Hva har negativt påvirket Polens posisjon i årets Infrastructure Index CMS?
– Det er vanskelig å snakke om hvor enkelt det er å gjøre forretninger i Polen når styremedlemmene i polske selskaper må bruke flere dager i måneden på bare å gjøre rapporteringen som kreves av bestemmelsene i ulike lover. I sammenheng med skatteregler trenger vi mye mer åpenhet og stabilitet i Polen og minner om at rangeringen ble gjort før kunngjøringen av den polske orden.
«Hardcore gamer. Vennlig reise-ninja. Livslang oppdagelsesreisende. Stolt leser. Matinteressert. TV-banebryter.»