Home » NEC OncoImmunity publiserer artikkel om unik HLA-typeteknologi for å identifisere nye HLA-alleler og tumorspesifikke HLA-alleler

NEC OncoImmunity publiserer artikkel om unik HLA-typeteknologi for å identifisere nye HLA-alleler og tumorspesifikke HLA-alleler

by Peter Østbye

OSLO, Norge, 17. februar 2022–(BUSINESS WIRE)–NEC OncoImmunity AS (NOI) kunngjorde i dag publiseringen av en artikkel som beskriver en ny tilnærming til å skrive nye HLA-alleler og karakterisere tumor-HLA-er for å veilede personlig kreftimmunterapi.

Beregningstilnærmingen muliggjør HLA-typing fra neste generasjons sekvenseringsdata, og utnytter både den nåværende effektiviteten til klassisk HLA-typing og mulighetene til å identifisere nye HLA-alleler og HLA-varianter som er spesifikke for forskjellige svulster i det eksklusive bioinformatikksystemet for automatisert deteksjon av NOI-mutasjoner.

NOI samarbeidet med Ultimovacs ASA for å gjennomføre valideringsstudien av denne HLA-typingtilnærmingen ved bruk av blod fra flere givere og basert på svært målrettet HLA-sekvensering. Valideringsstudien bekreftet at nesten 100 % av HLA-skrivingene gikk jevnt innen 1er og 2e oppløsningsdomener.

Denne tilnærmingen var gjenstand for en publikasjon i tidsskriftet HLA, der Anzar, hovedforfatter, og hennes kolleger også viste hvordan det førte til identifiseringen av en ny allel, offisielt kalt HLA, fra datasekvenseringsrutiner som rutinemessig brukes til å utvikle personlig tilpassede kreftvaksiner.

«Denne tilnærmingen representerer en viktig utvikling innen presisjonsimmunterapi. Den vil hjelpe HLA-typing-fellesskapet med å fylle hull i globale HLA-databaser og identifisere nye HLA-varianter i sykdomsassosiasjonsstudier, samt forbedre nøyaktigheten av HLA-typing Optimalisere typing for organer. transplantasjoner og vaksineutvikling. Vi vil nå bruke dette unike tillegget til vårt bioinformatikk-arsenal for å bedre karakterisere forholdet mellom variasjoner i HLA-alleler og respons på kreftimmunterapi,» sa Dr. Trevor Clancy, Chief Scientific Officer ved NEC OncoImmunity.

referanser

Tittel: «Personlig HLA-typing fører til oppdagelsen av nye HLA-alleler og tumorspesifikke HLA-varianter»

Deltakere: Irantzu Anzar, Angelina Sverchkova, Pubudu Samarakoon, Espen Basmo Ellingsen, Gustav Gaudernack, Richard Stratford og Trevor Clancy

URL: https://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1111/tan.14562

Om NEC OncoImmunity AS

NEC OncoImmunity AS er et kunstig intelligens (AI) basert bioteknologiselskap som leverer proprietær maskinlæringsbasert programvare rettet mot å lukke viktige kunnskapshull i prediksjonen av immunogene antigener i personlig kreftimmunterapi og infeksjonsvaksiner. AI-basert teknologi kan brukes til å identifisere optimale målantigener/epitoper og utvikle infeksjonssykdomsvaksiner så vel som CAR-T-celleterapier og virkelig persontilpassede kreftvaksiner på en klinisk tidsriktig måte, samtidig som det tilrettelegges for effektivt pasientvalg for kreftimmunterapi. For mer informasjon, besøk NEC OncoImmunity AS nettsted på http://www.oncoimmunity.com/.

Teksten til pressemeldingen som er et resultat av en oversettelse skal på ingen måte anses som offisiell. Den eneste autentiske versjonen av pressemeldingen er pressemeldingen på originalspråket. Oversettelsen skal alltid sammenlignes med kildeteksten, noe som vil danne presedens.

Se kildeversjonen på businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20220216006100/fr/

kontakter

Trevor Clancy
trevor@oncoimmunity.com

You may also like

Leave a Comment