Home » «Regjeringen lar flittig nederlender betale for reindriften» – Joop

«Regjeringen lar flittig nederlender betale for reindriften» – Joop

by Catherine Monroe

06.02.2022

Lesetid 2 minutter

Du har sikkert allerede lagt merke til det ved pumpen og sannsynligvis i kassen på supermarkedet, enn si strømregningen: prisene er høyere. I gjennomsnitt 7,6 prosent høyere enn for ett år siden. Lite vil endre seg foreløpig, spådde president Klaas Knot i Nederlandsche Bank søndag i Buitenhof-programmet. Ifølge ham vil den økte inflasjonen vare i hvert fall til sommeren 2023, kanskje enda lenger.

Mesteparten av denne økte inflasjonen, rundt 60 prosent, er forårsaket av dagens energipriser. I tillegg påpeker Knot at den internasjonale varestrømmen fortsatt vakler som følge av koronapandemien: «Det store flertallet av inflasjonen kommer fra utlandet, så vi kan ikke gjøre så mye med det», sa Knot, som ringte situasjon «ekstraordinær».. bekymrende» sier:

«Når du ser et slikt tall, tenker du umiddelbart på hva det betyr for kjøpekraften til den gjennomsnittlige nederlenderen. Og fremfor alt kjøpekraften for nederlendere med et lite budsjett, som som kjent bruker en litt større del av budsjettet sitt på varer – mat, energi – som prisene i mellomtiden har steget kraftig.»

Pengene går i hovedsak til utenlandske leverandører, for eksempel ved import av olje og gass. Som et resultat blir Nederland som helhet fattigere, sier Knot, så regjeringen kan ikke bare kompensere alle for redusert kjøpekraft: «Og hvis regjeringen bestemmer seg for å kompensere en bestemt gruppe, så betales regningen av en annen gruppe vil bli enda større.»

Het Box 3-debakel Formuesskatten har vært gjenstand for heftig debatt i Representantenes hus en stund, eller rettere sagt mangelen på den, siden formue nesten aldri beskattes i Nederland. På slutten av fjoråret var en BGH-dom om hjemfallsmetoden i boks 3 (boksen hvor sparere og investorer med formue over 50 000 euro skattlegges) uberettiget. Denne kjennelsen betyr at skattemyndighetene må betale tilbake for mye betalte skattebetaleres penger til hundretusener og potensielt mer enn en million velstående nederlendere. Kostnad: mer enn 4 milliarder euro. Pengene må komme fra et sted, og ifølge Klaas Knot er den beste måten å få dem ut av formuesskatten:

«Hver stat krever en viss mengde skatteinntekter for å kunne utføre sine oppgaver. Det er mange måter å heve disse på, og måten du hever dem på sier også noe om hvilken type økonomi og hvilken type land du faktisk ønsker å være. Når jeg ser på hvor vi henter skattepengene våre og sammenligner med våre naboland, får vi relativt lite skatt av formuesskatten på privatpersoner, da får vi relativt mye skatt – ja, pengene må kreves inn uansett – fra inntektsskatt. Så man kan si at vi blir en slags reinsdyrøkonomi mer enn andre land, samtidig som vi faktisk får den «hardtarbeidende nederlenderen» til å betale for det.

You may also like

Leave a Comment