Home » Latvia er representert på Eurovision Song Contest av gruppen «Other Boys» med sangen «Eat Your Salad» / Artikel

by Connie Nielsen

12. februar fant finalen i den latviske TV-sangkonkurransen «Supernova 2022» sted, hvor elleve deltakere konkurrerte om muligheten til å representere Latvia på den 66. internasjonale Eurovision Song Contest.

«Seier er ære, mulighet og ansvar på samme tid! Det er en ære å bli nominert til å representere Latvia, en mulighet til å vise latvisk laget musikk til et stort publikum, et ansvar for å ta Latvia til Eurovision-finalen. Vi føler oss klare for det, vi håper å kunne vise det, sier Other Boys. «Trumfkortet vårt er energi, ungdom og lidenskap for å vise verden hva vi er i stand til. Selv om sangen allerede har vært vellykket utenfor Latvia, har vi ikke tenkt å stoppe der. Solen skinner bare på toppen av fjellene, og vi er klare til å klatre til slutten.»

Gruppen «Other Boys» er en selverklært «rapprins og popmusikkdiva fra det 21. århundre» Bandet består av Jānis Pētersons (vokal), Dagnis Roziņš (vokal og saksofon), Reinis Višķeris (keyboard), Krišjānis Ozols (gitar), Roberts Memmēns (bass) og Toms Kagainis (trommer). På slutten av 2021 ble gruppens debutalbum «Dogs Go Out on the Streets» gitt ut. Bandets siste singel er «Limousine on Chalk».

Aminata tok 2. plass i finalen «Supernova», klubben «Bujāns» tok 3. plass, 4. – Miks Galvanovskis, 5. – Elīna Gluzunova, 6. – «Vi elsker deg», 7. – gruppen » Bermuda Triangle «, 8 – » Inspo”, 9. – SPACE, 10. – Linda Rušeniece og 11. – Miks Dukurs.

Om kvelden 12. februar presenterte også Litauen og Estland sine representanter på Eurovision Song Contest. Stefan med sangen «Hope» vant konkurransen «Eesti Laul» og vant retten til å representere Estland, men Monika Liu med komposisjonen «Sentimentai» triumferte i den litauiske konkurransen «Pabandom išvirt 2022».

Supernova 2022-finalister:

Hvorfor Dukurs – «First Love»

Rom – «planer»

Linda Rušeniece – «Betal mine egne regninger»

Bermuda Triangle – Dårlig

Hvorfor Galvanowski – «Jeg er bare en synder»

«Bujāns» – «Han, hun, du og jeg»

Elīna Gluzunova – «Jeg var der»

«Citi zēni» – «Spis salaten din»

«Inspo» – «Et lykkelig sted»

«Vi elsker deg» – «Rich Itch»

Aminata – «Jeg lar deg gå»

I finalen i «Supernova»-konkurransen ble publikum begeistret av gjesteartistene: deltakerne i fjorårets Eurovision Song Contest – pop-rock-gruppen «The Roop» fra Litauen og sangeren Uku Suviste fra Estland.

«The Roop» tok en høy 8. plass i finalen i «Discoteque»-konkurransen i Rotterdam, Nederland, mens sangeren, pianisten og produsenten Uku Suviste tok en 13. plass i den andre semifinalen med sangen «The Lucky One». .

I finalen i Supernova-konkurransen ble resultatene av publikums SMS og telefonstemme talt sammen med resultatene av juryens avstemning. LTV vil publisere de detaljerte resultatene med resultatene fra juryen og resultatene fra publikumsavstemningen etter finalen 12. februar. LTV vil kunngjøre sammensetningen av konkurransejuryen etter den internasjonale Eurovision Song Contest. Juryen består av representanter fra den latviske musikkindustrien, eventindustrien og TV, samt utenlandske eksperter.

Målet med «Supernova»-konkurransen er å finne en komposisjon av en strålende artist og populærmusikk, som skal representere Latvia i den storstilte Eurovision Song Contest i Torino, Italia.

Lotteriet har avslørt at på Eurovision Song Contest 2022 vil sangen til Latvia, vinneren av «Supernova»-konkurransen, bli fremført i den første semifinalen 10. mai. Albania, Sveits, Slovenia, Bulgaria, Moldova, Ukraina, Litauen, Nederland, Norge, Russland, Portugal, Danmark, Armenia, Østerrike, Kroatia, Island og Hellas vil også delta. Den andre semifinalen i Eurovision finner sted 12. mai, finalen 14. mai.