– Skadene på kneet mitt kan ikke lenger repareres fullt ut – sier Daniela Iraschko-Stolz i et intervju med Kleine Zeitung. Østerrikeren, som fyller 39 år i november, sliter med helseproblemer og utelukker ikke et forsøk på å slå livsrekorden i Vikersundbakken.
Den eldste deltakeren i verdenscupen for kvinner måtte avslutte sesongen før tid igjen på grunn av økende smerter. Til tross for irriterende kneproblemer, valgte Iraschko-Stolz den tredje olympiske starten på karrieren, og trakk seg deretter fra den siste vinterfasen og begynte å regenerere.
– Skihopp fascinerer meg mest i livet mitt. Skadene på kneet mitt kan ikke lenger repareres fullt ut. Nå handler det verste om å leve et smertefritt liv. I beste fall å kunne hoppe på ski igjen. Jeg setter ingen tidsbegrensning for min retur – Kleine Zeitung informerte fansen for noen dager siden.
Verdensmesteren i 2011 fra Oslo, som vant Krystallgloben i sesongen 2014/15, klarte ikke å øke OL-medaljene sine i Beijing. I OL-laget til utøveren fra Steiermark er det fortsatt kun sølv fra Sotsji, hvor hun tapte mot Carina Vogt fra Tyskland. I vinter i Kina endte hun på 12. plass individuelt og ble også diskvalifisert under den kontroversielle mixed teams-konkurransen, som Østerrike endte på 5. plass.
Les også: «Spillere diskvalifiserer seg selv» – Agnieszka Baczkowska om maskinvareskandalen i Kina
Iraschko-Stolz tok nylig utfordringen med å ta trykket fra venstre kne. Som hun selv sier endret hun matvanene etter OL og prøvde å unngå situasjoner som kunne forårsake betennelse. En spesiell motivasjon for den 16-dobbelte verdenscupvinneren er avgjørelsen til Det internasjonale skiforbundet (FIS), som ga hopperne grønt lys til å prøve flyplassen i Vikersund i mars.
– Denne avgjørelsen er en kjempeseier for skihopp for kvinner, det fortjener vi. Det er et ekstra insentiv for meg å komme tilbake, men jeg starter først når jeg er i toppform – understreker østerrikeren, som er uoffisiell verdensrekordholder i lengdehopp. I 2003 beviste Iraschko sin stolthet på Kulm, hvor hun nådde 200 meter i en av testene.
Den opprinnelige planen forutsetter at de femten beste norske spillerne som blir myndige starter på Raw Air Women’s Final i Vikersundbakken. På grunn av begrenset antall deltakere vil konkurransen ikke bli inkludert i verdenscupens samlede rangering.
Les også: Grønt lys for dameflyvninger!
«Amatørkaffenerd. Lidenskapelig talsmann for øl. Tenker. Hardcore nettjunkie. Unapologetisk leser.»