Home » Ada Hegerberg returnerer til den norske troppen fem år etter pensjonisttilværelsen på grunn av lønns- og arbeidsvilkårstvist | Fotballnyheter Sky News

Ada Hegerberg returnerer til den norske troppen fem år etter pensjonisttilværelsen på grunn av lønns- og arbeidsvilkårstvist | Fotballnyheter Sky News

by Peter Østbye

Lyon-spissen Ada Hegerberg er tilbake i Norges lag for første gang på fem år, og gir laget et enormt løft foran årets EM.

Hegerberg, som vant den første kvinnenes Ballon d’Or i 2018, forlot landslaget i 2017 på grunn av en strid med Norges Fotballforbund om behandlingen av kvinnefotballen i landet. Foreningens forsøk på å overvinne stillstanden har mislyktes.

Torsdag ble Hegerberg inkludert i trener Martin Sjögrens tropp til neste måneds VM-kvalifiseringskamper 2023 mot Kosovo og Polen.

«Det er utrolig hyggelig å være tilbake,» sa Hegerberg i en videomelding. «Jeg vil gjøre mitt for at vi skal oppnå store ting på og utenfor banen – for fotballen, for Norge, men fremfor alt for neste generasjon. »

Norge, kvalifisert til VM, leder gruppe F med 16 poeng etter seks kamper.

Euro 2022 finner sted i England i juli, hvor Norge skal møte Nord-Irland, England og Østerrike i gruppespillet.

VM i 2023 vil bli arrangert av Australia og New Zealand.

Trener Sjögren beskrev Hegerberg som en av de beste spissene i verden og sa at laget ville dra nytte av hennes retur.

«Mesteparten av tiden snakket vi om hvordan vi ser fremtiden sammen, ikke hva som skjedde i fortiden,» sa Sjögren. «Det handlet hovedsakelig om Adas rolle og hvordan vi kan gjøre laget enda bedre. Samtalene var veldig gode. »

Det Hegerberg sa tidligere…

Bilde:
Hegerberg var den første spilleren som mottok Ballon d’Or

Hegerberg har tidligere sagt at hun forlot Norges landslag etter å ha blitt «mentalt knust» og hatt mareritt.

«Det var vanskelig i så mange leire. Jeg var mentalt ødelagt, sier Hegerberg til den norske avisen. morgenblad og fotballkritikk Josimar.

– Det var en dypt deprimerende følelse. Jeg hadde mareritt etter å ha vært med landslaget, sånt skal man ikke ha. Hvis du vil oppnå noe i livet, må du ta avgjørelser.

«Tanken kom umiddelbart til meg: «Jeg tror jeg må slutte å spille for landslaget». [Then] alt forsvant og jeg begynte å sove godt igjen. »

You may also like

Leave a Comment