Home » AdBlue-produsenten CrossChem legger planer for et prosjekt på 200 millioner euro

AdBlue-produsenten CrossChem legger planer for et prosjekt på 200 millioner euro

by Gunnar Garfors

Produsenten av dieselmotorens eksosrensevæske «AdBlue» SIA «CrossChem» har satt seg en ambisiøs plan for å gjennomføre et prosjekt på 200 millioner euro i løpet av de neste fem årene og dermed produsere det nødvendige råmaterialet urea. For å fortsette å finansiere denne ideen i fremtiden, har hun våget steget til børsen for allerede å tiltrekke seg oppmerksomheten til potensielle investorer.

SIA «CrossChem» er et 100 % latvisk aksjeselskap. For å utvide virksomheten til andre land i verden, ble også holdingselskapet SIA «CrossChem International» etablert. Hovedpulsåren til Olaine-anlegget er den integrerte jernbanen, som forsyner selskapet med råvarene som trengs for produksjonen. Fabrikkens kapasitet er på 50 tonn produksjon i timen, eller nesten et tonn i minuttet. Hjertet i fabrikken, kaller Richard Anderson hangaren der AdBlue-systemet er plassert. «Denne produksjonsenheten ble oppfunnet, designet og bygget av oss. Vi bygger slike produksjonsanlegg rundt om i verden basert på malen i Latvia, sier Richard Anderson, administrerende direktør i CrossChem.

Bedriftssjefen håper at det ambisiøse ureaprosjektet kan gjennomføres i Latvia, men er samtidig skeptisk til Latvia som et bedriftsvennlig miljø. I en samtale med Delfi Bizness innrømmer CrossChem-sjef Richard Anderson at selskapet ennå ikke har bevist seg for investorer, da det er usannsynlig at en bank vil være villig til å finansiere et prosjekt av denne størrelsesorden.

You may also like

Leave a Comment