Home » Castanet Tolosan. Haute-Garonne: Fra Lorient til Norge dekker en kastaner 8500 km på 5 måneder

Castanet Tolosan. Haute-Garonne: Fra Lorient til Norge dekker en kastaner 8500 km på 5 måneder

by Peter Østbye

det nødvendige
En kastanje legger ut sammen med tre venner på et eventyr som er like sporty som lærerikt. Kalt «Kahuma», vil denne ekspedisjonen ta denne kvartetten, lidenskapelig opptatt av fjell og seiling, til Norge og Lotofenøyene etter å ha forlatt Lorient. En 5 måneders reise.

Som 23-åring tar Yvan Lazard på seg en personlig og eksperimentell utfordring med 8500 km til sjøs og mange oppstigninger til toppene i Norge og Svalbard. Planlagt avreise i mars.

Hvem er Yvan Lazard og hvordan oppsto dette prosjektet?

Jeg vokste opp i Castanet før jeg dro til Paris for å studere ingeniørfag ved CentraleSupélec (jeg går på 3. året). Jeg har også et YachtMaster offshore-diplom for å hoppe over ekspedisjonen i total sikkerhet. Vi er tre venner som har all kompetanse til å gjennomføre prosjektet vårt. Vi har utviklet dette eventyret mellom hav og fjell med en seilbåt som beveger seg på sin egen energi.

En vitenskapelig og økologisk ekspedisjon?

Vår seilbåt er elektrisk, en veldig uvanlig teknologi. Vi utviklet og studerte denne motoren, og spesialiserte selskaper engasjert i produksjonen av båten. Vårt mål er spesielt energistudiet. Miljøspørsmålet (batterilevetid, deres justeringer osv.), det økonomiske problemet (elektrisk eller diesel) og ytelsesspørsmålet (hastighet, manøvrerbarhet, etc.). Men det er også spørsmålet om global oppvarming og isbreer, som vi skal studere på Lotofen-øya. Vi er under tilsyn av et laboratorium for å samle inn data, magasiner spesialisert på fjellet. Vi går ikke inn i det ukjente.

Og finansieringen?

Ekspedisjonen er budsjettert til 55.000 euro. Det er vår personlige investering, som er 80%. Vi har tre sponsorer og vi startet en nettinnsamling. Vi mangler €5000 for å balansere det hele. På de ti dagene siden vi la den på nett, har vi samlet inn nesten halvparten. Vi er håpefulle. På vår side vil vi lage en loggbok. Vi er klare for dette menneskelige og økologiske eventyret.

You may also like

Leave a Comment