Det er ingen signifikante forskjeller mellom arbeidet til en taktekker som jobber i Polen og spesialister som jobber i de skandinaviske landene. Hovedoppgaven som ligger i deres daglige oppgaver er taktekking, samt reparasjon av deres individuelle strukturelle elementer.
Taktekkeren driver også med montering av installasjoner som gir mulighet for effektiv vannavløp, f.eks. B. takrenner og nedløp. Den installerer også den termiske installasjonen av taket. De fleste taktekkere er også ansvarlige for utformingen av hele strukturen, og spesifiserer behovet for å kjøpe spesifikke materialer og deres mengder. Som en del av arbeidet utfører den også målinger som kreves for effektiv taktekking.
Svært ofte jobber en taktekker under krevende værforhold – snø, regn eller vind. Selvfølgelig, i ekstreme tilfeller, med tanke på arbeidernes sikkerhet, bør arbeidsgiveren avbryte arbeidet når arbeid i høyden under uegnede forhold setter takmannens liv eller helse i fare. Slike situasjoner er imidlertid ekstremt sjeldne, og ved normal nedbør er arbeidsgiveren forpliktet til å gi arbeidstakeren varmt og vanntett arbeidstøy.
Det er lett å gjette at det å jobbe som taktekker i Norge krever god fysisk form. Det kan utvilsomt være risikabelt å jobbe lange timer i høyden uten en slik egenskap – til tross for at enhver arbeidsgiver alltid bør fokusere på sikkerhet, som er avgjørende for dette yrket.
Norge og praktisk talt alle utviklede land har hatt et stort problem med det aldrende samfunnet de siste årene. Dette gjelder fremfor alt mangel på personal på mange arbeidsplasser og fremfor alt der det er behov for byggespesialister. Av denne grunn er vi nesten sikre på å finne jobb i Norge på attraktive vilkår dersom vi har fått riktig opplæring i taktekkerfaget.
Hvis du er interessert i å jobbe som taktekker, er Norge det rette stedet for dine jobbkrav. En annen grunn til at det er et flott mulighetsland for taktekkere, er at det er mange fagforeninger som reforhandler sysselsettingsratene hvert år. Det er også verdt å nevne at som polakker er vi verdsatt for vår motivasjon, glans og høye arbeidskultur. Vi lærer språket raskt og er derfor kommunikative.
Det kan ikke nektes at Norge er et sted hvor taktekkere kan regne med en god lønn – opp til PLN 120 per time (ca. 300 norske kroner). Fremfor alt kan spesialister som har dokumentert erfaring og kan kommunisere fritt på norsk eller engelsk stole på disse tariffene.
Vi vil imidlertid fortsatt møte mange kunngjøringer på Internett, også her https://jobbassistanse.com/oferty-pracy-w-norwegii/dekarz/, hvor også taktekkere i Norge søkes uten språk. Selv søkere uten erfaring kan finne jobb i byggesektoren. I dette tilfellet må du imidlertid vurdere at inntektene for slike personer er opptil PLN 80 netto (ca. 200 norske kroner). Det kan ikke nektes at slike tariffer ganske enkelt er ukjente i Polen.
Mange lurer på om de skal søke jobb direkte i et norsk selskap eller velge å jobbe med et Polen-basert arbeidsbyrå. Fordelen med den andre løsningen er full støtte i alle faser av ansettelse – både før og under. I Norge er det vanligvis en dedikert veileder som hjelper til med å løse administrative saker, noe som absolutt er en stor lettelse for folk som ikke er kjent med det skandinaviske markedet. Mange annonser tilbyr overnatting og noen ganger til og med en bil for reisen til takjobben.
Artur Jemioł fra JobAssistance var med på å lage artikkelen.
«Internettjunkie. Sertifisert problemløser. Uunnskyldende nettnerd. Total kaffespesialist. Faller mye ned. Lidenskapelig twitterekspert. Generell baconelsker.»