Home » Eurovision er en suksess av … Kurski – Sanok

Eurovision er en suksess av … Kurski – Sanok

by Gabriel Scott

Bare Edyta Górniak (2 m i 1994) og Michał Szpak (8 m i 2016) viste seg å være bedre enn ham. Til sammenligning, den siste prestasjonen til polakken – Rafał Brzozowski, ga ham… 33. plass. Hvorfor beviser dette? Og det faktum at den polske festivalsangen ikke blir verdsatt av eksperter som vurderer utøvere fra alle land som deltar i Eurovision-festivalen, eller innbyggere i individuelle land som stemmer på deres favorittartister og sanger.

La oss se på dommernes vurderinger. Ingen av dem ga Krystian Ochman og sangen hans «River» den høyeste vurderingen (12 poeng). Av de 46 poengene polakken fikk, fikk han høyest poengsum fra Hellas (10 poeng), etterfulgt av Storbritannia (8), Israel (6), Kypros og Malta (4 hver), og Georgia og Nord-Makedonia. (etter 2). Det nytter ikke å lete etter land utenfor: Tyskland, Tsjekkia, Slovakia, Litauen, Latvia eller andre nær oss, generelt sett som venner: Ungarn, Romania, Bulgaria, Serbia, Kroatia osv. Dessverre er det heller ikke noe Ukraina, hva polakkene tok imot med mye bitterhet. Spesielt at vinnerlaget fra Ukraina fikk hele puljen på 12 poeng fra Polen. «Null» for Polen fra ekspertkomiteen i Ukraina påvirket sterkt de ukrainske innbyggerne selv, som umiddelbart skyndte seg å be om unnskyldning for den uforståelige avgjørelsen til deres representanter, og anså det som en «forferdelig skam».

Krystian Ochman og hans «River»-seere stemte betydelig bedre for typene deres. Polakken fikk 151 poeng fra dem, noe som førte til at han rykket opp fra 14. til 12. plass. Her var det eneste landet som tildelte Polen den høyeste poengsummen, altså 12 poeng,… Ukraina, som frikjente seg selv for «prestasjonen» til sin jury. Polen tildelte 10 poeng hver, Storbritannia og Irland 8 poeng. Tyskland, 7 hver – Tsjekkia og Belgia, 6 poeng. Nederland, 5 hver – Sverige og Norge, 4 hver – Montenegro, Østerrike, Danmark og Island, 3 hver – Australia, Italia og Kypros, 2 poeng. Malta og 1 hver – Spania, Sveits, Israel og Aserbajdsjan. Og også her leter man forgjeves: Slovakia, Litauen, Latvia, Romania, Bulgaria, Serbia, Kroatia eller Frankrike.

Du kan si at det er deres rett, kanskje de ikke likte sangen «River», de trengte ikke like «opera»-stemmen til den polske utøveren. Og når de tildelte karakterene sine, trengte de ikke å stole på meningene til musikkritikere, som rangerte Krystian Ochman blant favorittene for de høyeste plassene og til og med ikke utelukket en seier. Men det er umulig å ikke ta hensyn til at tradisjonen med Eurovision-festivalen er å støtte hverandre fra nabolandene. Du vil se forgjeves etter denne solidariteten med oss. De elsker oss bare ikke. Og de har all rett til å gjøre det, selv om deres hjerter gjør litt vondt.

Så la oss nyte polakkens gode prestasjon og hans 12. plass midt på siste etappe bringer oss ingen skam. Krystian Ochman var fantastisk, og opptredenen hans under Eurovision 2022 vil lenge bli husket av mange seere. At han fortjente 2., 3., 4., 5. plass, ja, det er slik vi polakker dømmer ham. Husk imidlertid at Eurovision alltid overrasker, og slik ble det denne gangen. Bortsett fra selvfølgelig Ukrainas seier, som var veldig forutsigbar. Slik viste Europa sin solidaritet med det slitende Ukraina, og det var vakkert, rørende og edelt.

Krystian Ochmans tolvte plass er grei, men sterkt undervurdert. Kan du kalle det en suksess? Absolutt ikke, spesielt siden appetitten var mye større. Suksessen ble allerede spilt inn av Jacek Kurski med over 4 millioner seere på den siste konserten til Eurovision Festival. Minst en fornøyd!

You may also like

Leave a Comment