Home » Å snakke om den nye verdensvalutaen er bare et spørsmål om tid før alle kan tjene penger på den

Å snakke om den nye verdensvalutaen er bare et spørsmål om tid før alle kan tjene penger på den

by Thure Lindhardt

Web Summit er en global konferanse, hvis størrelse er vanskelig å holde styr på: Rundt 42 000 mennesker samlet seg live til arrangementet i den portugisiske hovedstaden. Deltakere, hvorav de fleste kom fra IT-bransjen, heter det i pressemeldingen. Interessant nok var mer enn halvparten av alle konferansedeltakerne jenter og kvinner fra 128 land.

Under mer enn 21.000. Antall kvinner som jobber i IT-sektoren fra hele verden ble deltatt av et enestående antall litauiske kvinner. Dusinvis av IT-spesialister fra flere litauiske selskaper deltok på en av de viktigste årlige begivenhetene, og benyttet anledningen til å høre de hotteste trendene i IT-markedet, lære om de nyeste teknologiene og knytte nyttige kontakter.

Flere konferansedeltakere delte noen friske inntrykk fra den store begivenheten.Teknologikonferansen Web Summit

© Asm. album

Han jobbet som regnskapsfører i Amsterdam, bodde i New Zealand til han fant seg selv i IT

Zita Purickienė, produktsjef i dataløsningsselskapet Exacaster, ble positivt sjokkert over å se så mange kvinner på konferansen. 13 IT-eksperter fra selskapet alene deltok på konferansen som en del av selskapets opplæringsprogram.

«Det som virkelig imponerte og inspirerte meg er stillingene til foredragsholderne: teknologisjef, markedssjef, forretningspartner. Kvinner inntar ikke bare de høyeste posisjonene i bedrifter, de skaper dem også, sier Zita, som forresten havnet i IT-bransjen ved en tilfeldighet: Hun begynte sin karriere som markedsføringsspesialist, men ble fascinert av digital annonsering, nettstedutvikling og IT.

En annen deltaker på konferansen, Simona Anankaitė, en dataanalytiker i selskapet, var enig med sin kollega: «Det er godt å vite at det er så mange mennesker rundt om i verden som er interessert i teknologi, og flertallet av dem er kvinner.» Konferansen la vekt på at mangfold, uavhengig av kjønn, alder eller rase, er nøkkelen til å drive forretning, sa hun.


Å snakke om den nye verdensvalutaen er bare et spørsmål om tid før alle kan tjene penger på den

Litauisk nettmøte i Lisboa

© Asm. album

Simons reise inn i IT-verdenen er også morsom. I lang tid hadde hun ikke klart å velge yrke, jobbet som regnskapsfører i Amsterdam og tilbrakte et år på New Zealand, sier hun, og bestemte seg etter hjemkomsten for å koble fremtiden med dataanalyse. «Løsningen var ikke enkel, men den var full av spenning, eventyr og kontinuerlig forbedring. Tallene fascinerte meg!» smiler Simona.

Justina Bankauskaitė, IT-prosjektspesialist ved 1ClickFactory, bemerker også at mange nåværende globale IT-ledere og nye teknologiutviklere ikke bare var blant publikum, men også blant foredragsholderne på årets teknologikonferanse. Dette viser at det er et globalt gjennombrudd innen IT der kjønnsmangfold så langt har manglet. «Jeg tror det kan være et løft for andre kvinner som ønsker å komme inn i teknologi, men som er redde for at det er mennenes verden. Hvis disse kvinnene har hatt suksess, hvorfor skal andre legge mye innsats og entusiasme i det?» blir mer og mer interessert i teknologi og over tid vil den interessen definitivt bli en karrierevei. Det er bare viktig å ikke slutte halvveis, sier Justina.


Å snakke om den nye verdensvalutaen er bare et spørsmål om tid før alle kan tjene penger på den

© Asm. album

Teknologi vil ikke endre den menneskelige forbindelsen – folk gifter seg ikke gjennom zoom

Også i Lisboa ble de siste trendene i teknologiverdenen delt og ulike aktuelle tema fra dette området ble diskutert.

Greta Karvelytė, prosjektleder for store bedriftssalg, bemerker at mange ledere i verdensklasse på konferansen understreket viktigheten av menneskelig kommunikasjon.

«Dette har blitt understreket av en rekke investorer i verdensklasse som Sequoias managing partner Doug Leone eller Geof Lewis, managing partneren til Bedrock. De sier at viktigheten av den menneskelige forbindelsen i et gitt selskap må være et viktig kriterium når man leter etter et selskap å gjøre. som kan investeres i.

Foredragsholderne sa at ny teknologi aldri vil bli erstattet av ny teknologi, uansett hvor nyttig den måtte være, kan ikke programmet. Du må føle energien, forbindelsen og nettplattformene vil aldri gi den videre, sa G. Karvelytė.

J. Bankauskaitė og S. Anankaitė har memorert ideen som ble uttrykt i tilfelle at data, dvs. spor i vår digitale verden, vil bli den nye verdensvalutaen. Og det er bare et spørsmål om tid før alle kan tjene penger på sine spesifikke datoer.

«I fremtiden vil personopplysninger bli en immateriell eiendel som folk kan distribuere eller til og med selge selv,» sa Simona.

På konferansen ble jenta også overrasket over de økende mulighetene for å bruke kunstig intelligens.


Å snakke om den nye verdensvalutaen er bare et spørsmål om tid før alle kan tjene penger på den

© Asm. album

«Det som er mest imponert er at de fleste teknologiene er rettet mot å forbedre livskvaliteten for mennesker og jorden: en kunstig intelligensalgoritme som gjenkjenner tegnspråk og redder mennesker med funksjonshemninger, reduserer ulikhet mellom kjønn, løser datasikkerhetsproblemer og til og med de Renser hav. . Bruken av kunstig intelligens i utdanning er også veldig interessant, når elever og lærere bringes inn i et virtuelt rom og leksjonene deres blir registrert. Etter timen sjekkes algoritmen: ansiktsuttrykkene til læreren og eleven undersøkes, det trekkes ytterligere data og det trekkes konklusjoner om hvordan eleven har det i løpet av timen og om materialet som er utarbeidet av lærer og lærer er egnet. Hvis resultatene ikke er tilfredsstillende, er det mulig å endre læreren eller måten å lære på, sier S. Anankaitė, en dataanalytiker.

Det er strengt forbudt å bruke informasjon publisert av DELFI på andre nettsteder, i media eller andre steder, eller å distribuere vårt materiale i noen form uten samtykke, og dersom samtykke er innhentet, må DELFI oppgis som kilde.

You may also like

Leave a Comment