Home » Alpint | Verdenscup i alpint i Flachau. Fra Shiffrin til Łuczak (startliste)

Alpint | Verdenscup i alpint i Flachau. Fra Shiffrin til Łuczak (startliste)

by Gunnar Garfors

Tirsdag er ikke en typisk konkurransedag i alpint-VM. Imidlertid har det i årevis vært ett sted hvor denne uvanlige dagen er mest typisk. Vi snakker selvfølgelig om østerrikske Flachau. I dag klokken 18.00 starter 69 deltakere. Det vil også være en polsk aksent.

Skjerm – Eurosport

favoritter og konkurrenter

Toppfavoritten drar på turné med nr. 1. Vi snakker selvfølgelig om amerikanske Mikaela Shiffrin. Hun har vunnet flere ganger i Flachau. For første gang i 2013, deretter i 2014, 2018 og 2021. Blant konkurrentene som starter i dag i Flachau har også slovakiske Petra Vlhova seire, som starter fra 6. plass. I 2019 og 2020 vant Mikaelas store konkurrent. Store konkurrenter vil også gå under dem. Nr 2 er en ujevn, men utmerket tysker Lena Dürr. Østerrikes Katharina Liensberger starter fra nr. 3 på banen. Hun ser ut til å ha vært i dårligere form i det siste, men hun er fortsatt verdensmesteren. Den neste blir slovenske Ana Bucik. Fortsatt i ledelsen til tross for manglende plasseringer på slalåmpallen. Anna Swenn Larsson fra Sverige er nr. 5. Hun klarte å vinne denne sesongen etter mange pallplasser. Som sveitsiske Wendy Holdener (nr. 7), som likte det så godt at hun vant to slalåm på rad denne sesongen.

Du vil også være sterk

Nr. 8 er kanadiske Ali Nullmeyer, som også tar seg til topps. Norske Mina Fürst Holfmann (nr. 9) er fortsatt i toppform. Michelle Gisin (nr. 10) fra Sveits er en konkurrent med en allsidighet man sjelden ser i dag. Østerrikes Katharina Truppe (nr. 11) har allerede nådd pallen denne sesongen. Akkurat som amerikanske Paula Moltzan (nr. 12) – også tydelig på opptur. Sveriges Sara Hector (nr. 13) utmerker seg i storslalåm, men hun kan også bli sterk i slalåm. Nr. 14 er en representant for en liten, men stor representasjon av Kroatia – Leona Popovic. Martina Dubovska fra Sverige (nr. 15) er fortsatt i den første gruppen, men det ser ut til at denne situasjonen ikke vil vare lenge. I hvert fall ungt raseri – den 20 år gamle svensken Hanna Aronsson Elfmann (nr. 16) og den 18 år gamle kroaten Zrinka Ljutic (nr. 17) kjører utmerket.

Polakken vil fullføre konkurransen

Som vi skrev begynner den første turen klokken 18.00. Den siste i gruppen på 69 spillere blir Magdalena Łuczak fra Polen. Banen vil selvsagt være hardt slitt innen den tid, noe som ikke gir grunn til optimisme med tanke på mulige sjanser for et nytt løp. Derfor vil Magdas kvalifisering til den siste delen av konkurransen, planlagt til 20.45, komme som en stor overraskelse.

startliste

Kilde: egen melding

Siste innlegg av Jaroslaw Gracka (Se alt)

You may also like

Leave a Comment