Home » Alvorlige personalproblemer for Schlesien. Djurdjevic: Vi må bruke rosefargede briller

Alvorlige personalproblemer for Schlesien. Djurdjevic: Vi må bruke rosefargede briller

by Gunnar Garfors

Lørdag kl. 15 vil Śląsk Wrocław være vertskap for Górnik Zabrze i Tarczyński Arena i kampen i den 12. runden av PKO Ekstraklasa. Situasjonen i Wrocław-klubben er langt fra ideell. Trener Ivan Djurdjević har ikke en eneste sunn høyreback tilgjengelig, og det er bare toppen av isfjellet.

Slask Wroclaw led et smertefullt nederlag mandag. WKS tapte 2-0 for Warta Poznań foran hjemmepublikummet etter en veldig, veldig dårlig kamp. Ifølge den rådende oppfatningen var det det svakeste møtet i trener Ivan Djurdjevics periode. Klubben gjorde ikke noe annet, og derfor tok de en dristig avgjørelse: alle fans som kjøpte en billett og så mandagens kamp fra tribunen til Tarczyński Arena Wrocław fikk en gratis kupong for kampen mot Górnik Zabrze. Da vi spurte klubben hvordan dette kunne påvirke antall seere på lørdag, fikk vi vite at flertallet av fansen benyttet seg av dette tilbudet.

Dessverre er det stor sannsynlighet for at fansen vil se et svakere schlesisk lag. Patryk Janasik var allerede fraværende fra Warta på grunn av skade. Martin Konczkowski, som erstattet ham, hadde også vondt, og vi ser ham ikke på lørdag. For øyeblikket har ikke Djurdević en eneste sunn høyreback, og det er ikke over ennå.

En sykdom hindret John Yeboah i å trene i tre dager. Tyskerens prestasjon er ikke utelukket, men det er et stort spørsmålstegn. Nahuel Leiva har også mindre helseproblemer og Petr Schwarz måtte forlate Polen en stund av familiære årsaker, som den serbiske treneren avslørte på pressekonferansen før kampen.

«De sier at ulykke kommer i par. Vi beveger oss i visse realiteter og noen ting vi ikke kan hoppe over. Før sesongen 10-spillere dro var de gode spillere med navn. Selv om vi skulle ønske det, kommer ikke sølv plutselig til å bli gull. Du må ta på deg rosefargede briller og være optimistisk med tanke på hva som skjer rundt deg. Vi gjør vår del, sa han.

Det er mulig at gitt omstendighetene vil WKS igjen gå ut med en trestopper-formasjon, slik tilfellet var mandag. Da gikk ikke eksperimentet, men nå kunne staben tvinges til det, for det blir lettere for en av kantspillerne å spille på pendelen enn for stopperen på høyrebacken. I teorien kan Łukasz Bejger fylle den stillingen, men han har spilt en marginal rolle for Djurdjevic de siste månedene.

– Vi studerer og trener ulike varianter før møtet med Górnik, vi spiller også trepoengere bakfra. Vi har ikke tatt en endelig avgjørelse ennå – sa serberen uten å fjerne noen tvil. Tvert imot sådde han en annen. En annen kardinalfeil av Michał Szromnik gjorde det tvilsomt om det ikke var på tide å bytte mål og spille mot Rafał Leszczyński. Treneren sto ikke ved siden av kapteinen.

«Disse betraktningene er alltid der og vil alltid dukke opp når en målvakt gjør feil. Michał er kapteinen vår, men ingen kan regne med ubegrenset kreditt. Det er konkurranse blant keepere, og hvis vi tror det er bra for laget, gjør vi det Jeg vil foreløpig ikke si hvem av dem som skal spille på lørdag – cut Djurdjević.

Górnik Zabrze kommer til Wrocław i litt bedre humør. Selv om de tapte 3-2 hjemme mot Zagłębie Lubin i forrige serie med kamper, viste de en veldig god side, noe som ikke kan sies om Śląsk. Lukas Podolski er i form og klar til å spille i hele 90 minutter, Robert Dadok, forfatteren av begge målene i kampen, var i toppform, mens spiss Piotr Krawczyk og Japans Kanji Okunuki også ser bra ut. Górniks fordel ligger også i det faktum at Zabrze-laget ikke har tapt en bortekamp denne sesongen.

Hvordan blir det i Wroclaw på lørdag? Konkurransen vil bli ledet av dommer Szymon Marciniak fra Płock. Wojciech Myć og Arkadiusz Kamil Wójcik vil hjelpe ham i VAR. Sendes på Canal+Sport.

Det skjer i Polen og i verden – les videre i.pl

reklamemateriell for partnere

You may also like

Leave a Comment