Home » Arsenal flykter fra rivaler, forsvarere trekker seg

Arsenal flykter fra rivaler, forsvarere trekker seg

by Erlend Loe

The Gunners tok ledelsen mot Brighton i det andre minuttet, Bukayo Saka scoret. Norges Martin Ödegaard doblet ledelsen like før pause og i det 47. minutt sto det 3-0 til gjestene, denne gangen takket være et skudd fra Edward Nketiah.

Det avgjorde praktisk talt skjebnen til spillet. Selv om japanske Kaoru Mitoma scoret målet for «Mew» i det 65. minutt, svarte brasilianeren Gabriel Martinelli kort tid etterpå.

Vertene, som kjempet hardt til slutten og ikke inkluderte den rekonvalesentative Jakub Moder, hadde råd til et mål fra 18 år gamle irske Evan Ferguson i det 77. minutt.

Arsenal har 43 poeng på tabellen, syv foran Manchester City. De engelske mesterne ledet til pause takket være Norges Erling Haaland-mål, men Demarai Gray reddet gjestenes uavgjort i det 64. minutt.

Haalands trøst var det faktum at han konsoliderte ledelsen i Premier Leagues toppscorerliste med hele 21 mål (på 16 kamper).

Evertons Ben Godfrey kollapser ikke… (Foto: Getty Images)

«Vi viste karakteren vår i dag. Vi har alltid hatt lagånd. Det er standard – arbeid og fellesskap. Det er godt å få et poeng i en kamp som dette,» sa Everton-forsvarer Ben Godfrey.

Under Wolverhampton Wanderers 1-0 Manchester United-oppgjøret var den mest omtalte fotballspilleren Marcus Rashford på besøk, som først var en antihelt og deretter… en helt av laget sitt.

De røde djevlene startet kampen på benken. Som United-trener Erik ten Hag forklarte, var årsaken disiplinære problemer.

«Det handler om våre regler, intern disiplin. Ingen detaljer. Nå konsentrerer vi oss om kampen, innrømmet treneren kort før avspark.

I løpet av kampen slapp han Rashford, som var i toppform, inn fra det 46. minutt, og den engelske landslagsspilleren returnerte tjenesten med et mål femten minutter før seieren var slutt.

Marcus Rashford viste hva han kan. (Foto: Getty Images)

Etter kampen gjorde Rashford det klart at manageren hadde rett.

«Jeg var litt sent ute til møtet. Jeg forsov meg litt. Det kan skje. Jeg forstår trenerens avgjørelse. Jeg er glad vi klarte å vinne kampen. Jeg tror vi kan gå videre fra den frakoblingen og gå videre.» « innrømmet fotballspilleren fra Manchester United.

En tredje ligaseier på rad førte til at Old Trafford-spillerne rykket opp til fjerdeplass på 32 poeng.

I den målløse kampen mellom tredjeplasserte Newcastle United (34 poeng) og fjortendeplasserte Leeds United (16), spilte Mateusz Klich for gjestelaget fra det 64. minutt.