Home » AMERIKAS FORENTE STATER. Finansminister Janet Yellen: Vi er klare til å innføre sanksjoner mot Russland umiddelbart

AMERIKAS FORENTE STATER. Finansminister Janet Yellen: Vi er klare til å innføre sanksjoner mot Russland umiddelbart

by Gabriel Scott

Finansminister Janet Yellen sa at det amerikanske finansdepartementet er klar til å umiddelbart innføre strenge sanksjoner mot Russland dersom det angriper Ukraina.

«Krigsscenarioet er reelt, men…» En ekspert på hva Putin opprørende gjorde

Prof. Przemysław Żurawski vel Grajewski understreker at Ukraina er et enormt land, større enn Frankrike og med over 40 millioner innbyggere. Henne…

Se mer

Yellen, som er planlagt til å delta på fredagens nettsesjon av World Economic Forum, Davos Agenda, forsikret at alle pressverktøy mot Russland kunne brukes umiddelbart. Hun sa også at departementet hun leder jobber tett med europeiske allierte for å bedre identifisere sensitive områder.

– President Joe Biden har kunngjort at vi vil pålegge Russland strenge restriksjoner dersom det invaderer Ukraina – minnet Yellen om i et intervju med CNBC. Samtidig uttrykte hun håp om at Russland ville søke diplomatiske løsninger.

Den tidligere sjefen for den amerikanske sentralbanken kommenterte ikke Joe Bidens kontroversielle ord om at ved et lett russisk angrep på Ukraina ville også reaksjonen fra Vesten være ubetydelig.

Den amerikanske politikeren forsikret at Washington jobber med europeiske allierte som har sterkere økonomiske bånd med Russland for også å forstå deres bekymringer om mulige økonomiske og finansielle sanksjoner mot deres økonomier og for å ta dem i betraktning når de utformer svar på Kremls uønskede handlinger.

You may also like

Leave a Comment