Home » Angrep på en ukrainsk Uber-sjåfør. Politiet har gjerningsmennene

Angrep på en ukrainsk Uber-sjåfør. Politiet har gjerningsmennene

by Connie Nielsen

– Den polske staten ga deg for mye, ikke sant? – Med disse ordene begynner innspillingen av en aggressiv passasjer som brutalt angriper en Uber-sjåfør. Som skadelidte hevder: Bare fordi han kommer fra Ukraina. Hendelsen skjedde fredag ​​8. september om natten Slowacki Street. Politiet har allerede pågrepet gjerningsmannen og mannen som fulgte ham og har også truet sjåføren.

Det over 1,5 minutt lange opptaket fra kameraet installert i kjøretøyet viser tydelig sjåføren og to passasjerer som bestilte fly fra Gdansk flyplass noen minutter før midnatt fredag. En av mennene sitter foran – ved siden av sjåføren – og er aggressiv mot ham fra start.

Sjåføren reagerer i utgangspunktet ikke på vulgaritetene og fornærmelsene som blir kastet mot ham.

Fornærmelser og slag mot sjåføren under kjøring

-Hvem skal jeg med?! Vi kommer oss ut. Jeg kommer ikke til å kjøre med en sånn jævel, shit, se hvordan han ser ut, se hvilken jævel han er – sier passasjeren på et tidspunkt. Og uten grunn slår han sjåføren i ansiktet med åpen hånd og med stor kraft og slår brillene av nesen.
Passasjeren bak reagerer ikke.

Sjåføren spør på ukrainsk hva han gjorde for å få passasjeren til å oppføre seg slik mot ham. Så begynner passasjeren å vri på fingrene og fortsetter å fornærme ham. En kamp oppstår der sjåføren kjemper tilbake med gass og åpner døren og skriker om hjelp. Passasjeren prøver å kvele ham og går til slutt ut av bilen.

Sjåføren er synlig skremt og kjører unna. Han blir sett tørke av blodet fra den kuttede leppen.

«De likte ikke at jeg kom fra Ukraina»

Opptaket ble sendt til oss av sjåføren selv.

– Jeg vil gjerne dele dette opptaket slik at andre kan være på vakt. Jeg er en Uber-sjåfør og kjørte passasjerer fra flyplassen fredag ​​kveld som ikke likte at jeg var fra Ukraina. Jeg ble påkjørt midt i veien mens jeg kjørte. Det var en etnisk motivert hendelse som jeg gjerne vil gjøre offentlig. «Jeg meldte umiddelbart om hendelsen til politiet,» forteller sjåføren som ble angrepet [dane do wiad. red.].

Politiet pågrep raskt gjerningsmennene. En på flyplassen i Krakow

Som viseinspektøren forteller oss. Magdalena Ciska, pressetalsmann for Gdansk kommunale politihovedkvarter, de uniformerte betjentene mottok en melding om dette etter midnatt 9. september og sikret opptaket. De lette umiddelbart etter mennene fra opptaket.

Ting skjedde raskt da begge ble arrestert søndag morgen 10. september.

– Takket være informasjonen mottatt i dag i denne saken kl. 09:30 arresterte kriminelle fra byens politi i Pruszcz Gdański en 40 år gammel mann. Den andre gjerningsmannen ble arrestert i samarbeid med betjenter fra Osowa politistasjon og politifolk fra Krakow på Krakow-Balice flyplass mens de forsøkte å fly til Norge, opplyser Ciska. – I samråd med statsadvokaten som har undersøkt saksdokumentene, 40-åringen er tiltalt for kriminelle trusler, legemsbeskadigelse og krenkelser. En 43 år gammel mann fra Lesser Poland Voivodeship er siktet for kriminelle trusler. Trusler og lettere kroppsskade straffes med inntil to års fengsel. Fornærmelser straffes med bot eller frihetsbegrensning.

Er du et vitne eller et offer for en forbrytelse? Meld det til politiet

I morgen blir den fengslede 40-åringen stilt for ham med begjæring om forebyggende tiltak mot ham.

Ifølge politiet begynte situasjonen fanget på video da den skadde sjåføren påpekte til en av passasjerene at han satt seg inn i bilen med en øl.

To ukrainske tenåringer ble nylig slått

Dette er ikke den første situasjonen av denne typen i Gdansk nylig. 4. september ble to 16-åringer fra Ukraina slått i Stogi.

Spanking Tenåringer på Pusty Staw.  Gjerningsmennene ble arrestert
Spanking Tenåringer på Pusty Staw. Gjerningsmennene ble arrestert

Politiet pågrep raskt gjerningsmennene, men understreket at det ikke var sikkert om angrepet var etnisk motivert.

You may also like

Leave a Comment