Budrul Chukrut («Sopa Images» / «Zuma Press Wire» / «Scanpix») nuotr.
Det var en tid da amerikanske teknologigiganter som Facebook og Google opererte i Kina. I dag har mange amerikanske selskaper forlatt staten, og Apples prestasjoner i landet ser mistenkelige ut.
Forrige uke kunngjorde Microsoft, som fortsatt opererer i Kina, nedleggelsen av sin kontrollerte kinesiske versjon av LinkedIn. Ifølge selskapet har det blitt stadig vanskeligere for det å oppfylle kravene til landets regulatorer, så det ble besluttet å forlate staten.
Apple har sine egne problemer i Kina på den tiden, ettersom flere populære apper ble fjernet fra landets appbutikk den siste uken, inkludert den muslimske favoritten Quaran, ifølge BBC.
Den fant senere at Amazons Audible- og Yahoo Finance-apper var ute av drift. Denne sensuren øker i Kina.
Hva som vil skje bak lukket Beijing er vanskelig å forutsi, men Apple og Microsoft virker utilsiktet involvert i en tvist mellom den kinesiske regjeringen og deres teknologiselskaper.
Kinesiske politikere frykter at de lokale teknologigigantene Tencent, Alibaba eller Huawei har for mye makt og har tatt skritt for å redusere den.
Nedleggelsen av LinkedIn er relatert til personopplysningsloven, som trådte i kraft i november, med sikte på å begrense makten til lokale teknologigiganter.
Apples interesser i Kina er langt større enn Microsofts. Selskapet mottok 15 milliarder dollar i Kina og Taiwan forrige kvartal. salg i amerikanske dollar. Apples forsyningskjede er også avhengig av kinesiske produsenter.
Selskapet forstår at det må forholde seg til landets regler for å fortsette å være i Kina.
Presset fra Kina har imidlertid økt i det siste, og fremtiden vil neppe bli annerledes.
Apple inngikk en avtale med djevelen i Kina. Når du har godtatt å fjerne dingsen, er det ingen vei tilbake, sier James Griffiths, forfatter av The Great Firewall of China.
Ifølge BBC ser Apples tilstedeværelse i Kina ut som en bakrus fra en tidligere tid – verdens store teknologiselskaper har ingenting igjen å gjøre her.
Velg selskapene og temaene som interesserer deg – vi informerer deg med et personlig nyhetsbrev så snart de er omtalt i «Verslo žinios», «Sodra», registersenteret osv. kilder
«Hardcore gamer. Vennlig reise-ninja. Livslang oppdagelsesreisende. Stolt leser. Matinteressert. TV-banebryter.»