Home » Assassin’s Creed Valhalla Review (for PC): Full anmeldelse og test 2021

Assassin’s Creed Valhalla Review (for PC): Full anmeldelse og test 2021

by Connie Nielsen

Siden debuten i 2007 har Assassin’s Creed-serien introdusert oss til mange historiske steder, inkludert antikkens Hellas, Italia fra renessansen og Amerika fra uavhengighetskrigen. Den siste delen, Assassin’s Creed Valhalla, sporer vikinginvasjonen av England på 900-tallet fra perspektivet til en av historiens mest beryktede røvere. Selv om Valhalla ikke tilfører noe helt nytt til serien, er det et flott PC-spill som følger i fotsporene til sine like ekstraordinære forgjengere, Origins og Odyssey.

På grønnere beitemarker

I Valhalla spiller du som en mannlig eller kvinnelig vikingkriger ved navn Eivor og reiser med klanen fra ditt norske hjemland for å erobre og kolonisere de fruktbare åkrene i England. Selv om det er mer temperert enn iskaldt Norge, er England ikke mindre farlig. Enten det er angelsaksiske barbarer, soldater som er trent under kommando av en konge eller ville dyr, byr England ditt vikingmannskap på mange vanskeligheter. For å overleve må Eivor og klanen inngå allianser med andre vikinger og angelsaksiske allierte.

Våre eksperter har testet 57 Produkter i kategorien PC-spill i år

Siden 1982 har PCMag testet og vurdert tusenvis av produkter for å hjelpe deg med å ta bedre kjøpsbeslutninger. (Les vårt redaksjonelle oppdrag).

Etableringen og utviklingen av din koloni er en av hovedkarakteristikkene til Walhalla. Ved å bygge og oppgradere bygninger som staller, smeder, kornmagasiner, brakker og varebutikker får du tilgang til ekstra våpen, utstyr, krigere, hester og andre gjenstander. . Ved å låse opp og oppgradere kolonien din, vil du også få tilgang til nye oppdrag. Disse belønner deg igjen med erfaringspoeng, våpen, historie og sjansen til å bli bedre kjent med kolonistene dine.

Du trenger nok forsyninger og ressurser for å oppgradere bygninger, men prosessen er så enkel som å gå til en bygning og velge «oppgrader». Assassin’s Creed: Brotherhood og Assassin’s Creed: Revelations hadde lignende grunnleggende bygningsmekanikk. Koloniseringsmekanikken i disse spillene var imidlertid ikke så intim som Valhallas, da de oppgraderte bygninger fra et fugleperspektiv som i sanntids strategispill. I Walhalla bor du i din koloni og ser hvordan den utvikler seg med innbyggerne over tid.

lignende produkter

Assassin’s Creed: Unity (for PC)

Assassin’s Creed: Syndicate (for PlayStation 4)

Assassin’s Creed IV: Black Flag (PlayStation 3)

Sint berserker

Good ol «raid er den beste måten å finne bosettingsmaterialer på. Hvis du befinner deg i nærheten av et kloster, en militær festning eller en fiendtlig kontrollert by mens du seiler på en elv, vil spillet be deg om å angripe dem. Når du går inn i en landsby med en horde av vikinger bak deg, vil du føle deg like mektig som en Asgard. Kampene er utrolig hektiske, med fiendtlige og vennlige styrker som kolliderer. Under massakren kan du søke i kirker for å finne verdifulle byggematerialer, penger, våpen og andre gjenstander. Du kan bare angripe soldater eller krigere, noe som reduserer følelsen av å være en blodtørstig viking som dreper vilkårlig. Likevel er det en fryd å kutte av lemmer og hoder til fiender.

Kampen skiller seg ikke mye fra Origins eller Odyssey. De griper og parerer med en rekke våpen, inkludert økser, spyd og maces. Når du bruker enhåndsvåpen, gir skjold utmerket beskyttelse. Hvis du bruker et tohåndsvåpen som et spyd eller en langøks, må du unngå skaden. Parering av treff er nyttig for både forsvar og angrep. En vellykket parering lammer motstanderen og lar ham stå åpen for påfølgende angrep. Hvis du klarer å tømme en fiendes overveldelsesmåler (over helselinjen), vil fienden midlertidig være ute av stand til å forsvare seg. Mens du kan knuse både lette og harde angrep på svake fiender, må du være mer strategisk på mål som er like sterke (eller sterkere) enn deg. Selv under et ran må du bruke forstanden din for å overleve sammenstøtene. Kill-kino-animasjonene holder deg underholdt selv etter å ha hugget av hoder eller ramlet spyd inn i fiender hundrevis av ganger.

Stealth har alltid vært en stor del av tidligere Assassin’s Creed-spill. Mens Valhalla lar deg snike deg inn på visse møter, setter denne mekanikeren seg i baksetet. Dette er fornuftig siden vikingene ikke akkurat var kjent for å angripe fra skyggene. Imidlertid skjuler busker og høyt gress deg for fiender, så vel som hevede gangveier eller høye trær. Assassin Blade (en stift i serien) kan drepe de fleste mål med ett slag. Bare fiender på høyt nivå vil unnslippe bittet av bladet ditt.

Mens du kjemper, oppdager nye steder og fullfører hoved- og sideoppdrag, får du erfaringspoeng som kan brukes til å få ferdigheter. Du vil låse opp nye ferdigheter gjennom et ferdighetstre som ligner på de nordiske konstellasjonene. Ferdigheter lar deg øke skaden på angrepene dine, øke helsen og utholdenheten din og øke skaden på kappe- og avstandsvåpen. Å låse opp ferdigheter øker også karakterens generelle nivå. Eivor må nå et minimumsnivå for å kunne angripe områder hvor det er tøffe fiender (mennesker og dyr). Hvis nivået ditt er 60 og en region er 120, må du få mer erfaring og låse opp ferdigheter før du går inn i dem. Heldigvis vil nesten alt du gjør i Valhalla gi deg erfaring / ferdighetspoeng som holder deg fra å bli utbrent. Så lenge du fullfører oppdrag og raid, svømmer du i ferdighetspoeng. Hvis du ikke er fornøyd med ferdighetene du har valgt, kan du endre dem når som helst.

Den nye (gamle) verden

Assassin’s Creed-spill er kjent for sine livlige og detaljerte miljøer med åpen verden. Valhalla er intet unntak. De gresskledde åsene, slyngende elvene og landsbyene i middelalderens England våkner til liv i fantastiske detaljer. Du kan nesten lukte dritten som kommer ut av låvene eller lukte vinden når du drar nedstrøms. Mange miljøer ser ut som kopier av Ringenes HerreThe Shire, i seg selv inspirert av det gamle England. Hvis du vil, kan du besøke Norge for å beundre de snødekte fjellene og enorme isvannene. Norge er stort, men ikke sammenlignbart med England, hvor det meste av spillet foregår; kartet er stort, men ikke overveldende som det i Assassin’s Creed Odyssey. Det den mister i størrelse kompenseres for av tetthet, noe som øker troverdigheten. Utviklingsteamet brukte tydeligvis mange år på å studere det gamle England. Det er virkelig en av de vakreste verdenene du kan se i et videospill.

Kart inneholder mange oppdrag, samleobjekter og aktiviteter. Orlog Craps Game er en fin måte å tjene litt ekstra penger på så lenge du har tålmodighet til å spille minispillet som noen ganger er for langt. Flyting, et rimspill, lar deg bytte vers med profesjonelle eller ambisiøse poeter for å se hvem som kan si de beste ordene. Det er mange skjulte perler i byer og på landsbygda som du kan finne ved å kjøpe skattekart fra landsbykartografen din. Noen ganger må du utforske huler og andre underjordiske strukturer for å finne sjeldne rustninger og våpen. For å gjøre dette må du ofte mestre en rekke komplekse plattformutfordringer eller løse miljøoppgaver for å åpne utilgjengelige områder. Gamle romerske gjenstander sprer terrenget, det samme gjør vanskelige mini-sjefer som du aktivt jakter på. Når du trenger en pause fra hovedhistorien, er det mye å se og gjøre i verden. Gitt landets frodighet, vil du nyte å utforske verden for å se hva du kan finne der.

Guddommelig grafikk

For å spille Assassin’s Creed Valhalla på PC-en, må din stasjonære eller bærbare gaming-laptop ha en 3,2 GHz Intel Core i5-4460 CPU, en Nvidia GeForce GTX 960 (4 GB) GPU, 8 GB RAM, 50 GB lagringsplass og Windows 10. På datamaskinen min, en PC med en Intel Core i7-4790-prosessor og en Nvidia GeForce GTX 1080-grafikkprosessor, fant jeg bildehastigheter mellom 45 og 60 fps i den åpne verden og 60 fps innendørs (med en oppløsning på 1440p.) . med ultrainnstillinger). Når jeg lekte med 4K / Ultra-innstillingene på min LG CX OLED-TV, så jeg bildefrekvensene falle til 30-45 fps i den åpne verden, men nå 60 fps innendørs. Hvis du vil få mest mulig ut av Valhalla, trenger du en nesten guddommelig spill-PC.

Visningsalternativer inkluderer standard PC-grafikkalternativer som skygger, volumetriske skyer, bevegelsesuskarphet og dybdeskarphet. Det er mange tilgjengelighetsalternativer som lar deg kalibrere kontrollene (spillekontroller, mus og tastatur), lydundertekster for lydeffekter og dedikerte brukergrensesnittinnstillinger for fargeblinde.

Assassin’s Creed Valhalla støtter mus- og tastaturinndata så vel som gamepads, tilbyr skybaserte prestasjoner og lagringer via Uplay. Spillet kan kjøpes på Uplay og Epic Games Store, men ikke på Steam. Den er også tilgjengelig for PS4, PS5, Xbox One og Xbox Series X. Du kan streame den på Google Stadia og Amazon Luna.

Walhalla venter

Assassin’s Creed Valhalla er kjent og nytt på samme tid. Vi finner den åpne verdenen, enorm og utforskbar, interessen for historie og engasjerende historiefortelling som er kjennetegnene til Assassin’s Creed. Selv om det ikke er det første spillet med Vikings, presenterer det de legendariske skandinaviske krigerne i et annet lys, noe som gjør dem mer menneskelige og elskelige. I tillegg avviker ikke de grunnleggende mekanismene fra seriens konvensjoner; de er ganske subtile. Avslutningsvis er Assassin’s Creed Valhalla nok en hit i stealth action-serien og en redaktørs valg for PC-spill.

Assassin’s Creed Valhalla (for PC)

til

  • En svært detaljert åpen verden full av aktivitet.
  • Kraftige og mangfoldige våpen
  • En sterk fortelling som fokuserer på karakterene

Bunnlinjen

Assassin’s Creed Valhalla er den logiske fortsettelsen av serien. Om samme tema: Amazon Prime Video Review: Full test og 2021 anmeldelse. Dette ekstraordinære spillet har en ekspansiv verden, mange spennende oppdrag og en tett, karakterdrevet historie som gjør det til et av de beste spillene i 2020.

You may also like

Leave a Comment