Det er rundt 7 millioner registrerte jegere i Europa, hvorav 30 % er jegere. bor alene i Frankrike og Spania. Flest jegere per bestand finnes i Norge, hvor en av ti innbyggere jakter, samt i Irland og Finland.
«I mange, om ikke de fleste, land i EU er det ikke nødvendig å praktisere en +jakt+økonomi,+ som består av intensivt oppdrett av ville dyr i skoger, mate dem neper eller mais for å kunne +forsvare dem visstnok landbruksvekster+. Så det handler bare om å drive med hobbyen din og tilsynelatende får den politisk støtte,» sa Krzysztof Wychałek fra Center for Ecological Activities Źródła til PAP.
Det største antallet jegere i Europa er i Frankrike – over 1,3 millioner. Dette ble fulgt av 980 000 i Spania, 800 000 i Storbritannia og 750 000 i Italia. – ifølge European Federation of Associations for Hunting and Conservation of Nature (FACE), grunnlagt i 1977, bestående av 37 nasjonale jegerforeninger.
Men når det gjelder antall jegere i forhold til befolkningen i et gitt land, er det Norden og Irland som leder an.
Ifølge Statistisk sentralbyrå er 528.000 personer registrert som jegere her i landet, noe som betyr at med en befolkning på 5,4 millioner har hver tiende nordmann jaktrett. Til og med 15 prosent av jegerne er kvinner, mens det for eksempel i Frankrike er 2,5 prosent, i Storbritannia 6,5 prosent og i Italia under 1 prosent.
I Irland, hvor jaktrettigheter automatisk er knyttet til eiendomsbesittelse, er tallet 6,8 prosent. Innbyggere ifølge FACE i Finland – 5,5 prosent, på Kypros 3,75 prosent, i Danmark 3 prosent, på Malta 2,7 prosent.
Tilnærmingen til dyrejakt varierer fra land til land.
«I de skandinaviske landene er jakt rett og slett en av formene for kjøttproduksjon, der individuell jakt, f.eks. B. på hjort, foretrukket. I gruppejakt, som sannsynligvis er den grusomste formen for å drepe ville dyr, jakter jegere villsvin eller fugler, og da blir de ikke engang spist» – argumenterer Wychowałek.
I følge en studie fra den tyske organisasjonen mot fugledrap (CABS) blir mer enn 52 millioner ville fugler lovlig skutt av jegere i EU, Sveits og Norge hvert år, inkludert mange truede arter.
I følge Wychałek, «er det ikke den minste grunn til masseskyting av fugler».
«Men jeg tror at det på et tidspunkt vil bli fremgang i disse sakene, og i det 21. århundre vil denne middelalderunderholdningen bli glemt» – understreker representanten for organisasjonen, som har drevet med miljøundervisning i 15 år.
Det finske naturressursinstituttet melder at det i 2021 ble hentet rundt 10,5 millioner kilo kjøttkadaver fra vilt jaktet her i landet, mer enn halvparten av dette var elgkjøtt (42 000 stykker).
Det mest jaktede viltet i Finland var skogdue (257 000), stokkand (187 000), hare (164 000), rype (140 000), mårhund (115 000) og hjort (74 000). .). Pålydende verdi av viltkjøttet var rundt 77 millioner euro (361 millioner PLN).
Ulv kan fortsatt jaktes i mange europeiske land som Sverige, Norge, Finland, Belgia og Bulgaria.
FACE, som beskriver seg selv på sin offisielle nettside som «sannsynligvis en av de største europeiske sivilsamfunnsorganisasjonene», rapporterer at en europeisk jeger bruker i gjennomsnitt 2400 per år. euro (PLN 11.250), hvorav en tredjedel brukes på hunder, en fjerdedel på transport og reiser, 11 prosent. for våpen og 10 prosent. er saksomkostninger.
Ifølge FACE forventes jaktsektoren å skape 102 000 arbeidsplasser over hele kontinentet. Jobber bestående av våpenhandlere, kles- og tilbehørsprodusenter, hundetrenere.
«Det er også verdt å merke seg at det ikke bare finnes jaktorganisasjoner i Europa, men også anti-jaktorganisasjoner. I Storbritannia (og Irland) er de såkalte jaktsabotørene aktive, hovedsakelig kjent for å blokkere grusomme kollektive revejakt. I Italia og Frankrike er det lover fra spesialiserte organisasjoner som gjør det lettere for borgere å forby jakt på sin private eiendom (f.eks. spesielt i Frankrike var det et stort problem inntil nylig. Fra andre land kan vi se f.eks. dyrevern Tyskland og nevne den estiske Jaht Tapab,» sier Wychowałek.
«Ølforsker. Kommunikator. Typisk oppdagelsesreisende. Sertifisert student. Faller mye ned.»