Home » Baltisk fløyte. Dansk terminal har allerede startet. Gassen strømmer til Polen

Baltisk fløyte. Dansk terminal har allerede startet. Gassen strømmer til Polen

by Gunnar Garfors

I en pressemelding understreket Energinet at «det betyr Norsk gass kan strømme inn i den nye gassrørledningen Baltic Pipe og transporteres videre til Polen.

Danmark følger ruten for norsk gass til Polen

Mottaksterminalen i Nybro, som Norges gassrørledning Europipe II er koblet til, er viktig fordi den renser gassen og deretter trykkavlaster den før den sendes videre.

Resten av artikkelen under videoen

Se også: Baltic Pipe starter. «Gassfylling garantert innen få måneder»

Det er en stor lettelse for oss at vi fikk startet opp anlegget i Nybro – sa Torben Brabo, direktør for internasjonale relasjoner i Energinet, sitert i selskapets melding.

Tidligere, fra 1. oktober, leverte Baltic Pipe gass fra danske felt i Nordsjøen og det europeiske gasssystemet. Energinet melder at gassrørledningen vil nå full kapasitet (10 milliarder kubikkmeter gass) innen utgangen av november.

Hva er Baltic Whistle?

PGNiG er den eneste brukeren av Baltic Pipe-systemet. Selskapet har kjøpt det meste av gassrørledningens transportkapasitet, som til slutt vil utgjøre 10 millioner kubikkmeter. årlig. PGNiG vil importere gass fra egen produksjon på norsk sokkel og gass kjøpt fra andre produsenter.

Gassrørledningen er en felles investering av gasstransmisjonsnettoperatører fra Polen og Danmark – Gaz-System og Energinet. Gaz-System eier og driver delen som begynner på kysten av den danske øya Zeeland og går langs bunnen av Østersjøen til Polen.

Byggearbeidene ble fullført i 2022, med unntak av to seksjoner i Danmark, hvor arbeidet ble innstilt i flere måneder i 2021 på grunn av tilbakekall av miljøtillatelser. Derfor skal systemet kun brukes med delvis kapasitet de første månedene. Tomasz Stępień, president for Gaz-System, anslo under den offisielle åpningen at gassstrømmen skulle være 200 000 m3 de første dagene etter starten av gassrørledningen. kubikkmeter i timen med en nominell kapasitet på over 1 million kubikkmeter. i en time.

Vurder kvaliteten på artikkelen vår:

Tilbakemeldingen din hjelper oss med å lage bedre innhold.

Kilde:

MOS

You may also like

Leave a Comment