Home » Barton Stratos – sterk og kjekk [dane techniczne, opis, test, recenzja, opinia, cena]

Barton Stratos – sterk og kjekk [dane techniczne, opis, test, recenzja, opinia, cena]

by Peter Østbye

Foran våre øyne skjer det et stort kvalitetssprang på asiatiske motorsykler. Og de utenfor de fire store. Forskjellene i utstyr, utførelse og ytelse blir uklare.

Til dags dato har Barton montert 125 klasse motorsykler på syklene sine3 for enkle, velprøvde drivenheter, som imidlertid var ganske langt unna de lovlige 15 hk. 12,6 hk Barton Blade-R var sannsynligvis den første som utmerket seg i denne forbindelse. Stratos har 14,3 av dem. Jeg sier «inntil» fordi forskjellen er veldig tydelig.

Se

Silhuetten er laget i nyklassisistisk stil. Ganske rå, uten unødvendige forkledninger, samtidig som den er iøynefallende. Rund frontlykt, stor drivstofftank, synlig motor, enkelt sete og pen eksos – det er bare en nydelig sykkel. Og nøye utformet. Selvfølgelig er en stor del av den laget av plast, men kvaliteten er ikke kritikkverdig. De sitter godt og lager ingen irriterende lyder når du kjører. Estetiske forbehold vekkes først og fremst av materialet som brukes til å dekke ledningsnettene som kommer ut av rattet. Den ser billig ut, og fremfor alt passer den ikke stilen til Stratos. Displayet gjør et positivt inntrykk. Den er ganske stor og lett å lese. I midten er et digitalt speedometer omgitt av en «peker» turteller. I tillegg en temperatur- og drivstoffnivåindikator.

I tillegg til kjørelengden husker den også toppfarten som er nådd og den beste akselerasjonen opp til 60 km/t. Navigering gjennom den ganske omfattende menyen er enkel og betjenes med en knapp på rattet. Under kjøring – for eksempel i en tunnel – går displayet over til mørk modus og gjør dette effektivt og raskt.

Bekvemmelighet

Barton annonserer også Stratos som et tilbud for høyere sjåfører. Det reiser mine største forbehold. Jeg er ikke spesielt høy (181 centimeter), men etter en lang kjøretur så jeg etter en mer komfortabel stilling ved å bevege meg til enden av sofaen. Etter min mening er folk som er rundt 175 centimeter høye best på motorsykkel. Selve sofaen kunne også vært litt bredere. Når det gjelder den generelle ergonomien, er det ingenting å klage på. Men også brytersettet er standard og enkelt.

Barton Stratos - sterk og kjekk [dane techniczne, opis, test, recenzja, opinia, cena]

Vel, kanskje bare displaybryteren kan være nærmere girbryteren – ideelt sett ville den bare være plassert i en felles blokk med blinklysbryteren. I sin nåværende form må du bevege venstre hånd unaturlig for å betjene den.

motor

Som allerede nevnt yter enheten 14,3 hk ved 9.000 o/min. Ifølge Barton produseres den ved Zongshens anlegg. Produsenten er kjent på det europeiske markedet, inkludert det polske, ikke bare for produksjon av tohjulinger som selges under forskjellige merker. Et av hovedproduktene er motorer med forskjellig kraft, som bygges inn i anleggsmaskiner eller hageutstyr. De setter også pris på gode anmeldelser. Stratos-motoren våkner ivrig til live og går opp. Å kjøre rundt 5-6 tusen omdreininger er ikke forbundet med overdrevne følelser. Sykkelen beveger seg da stille og jevnt, men det er ikke favorittområdene. Moroa starter ved høyere turtall. Først da har vi følelsen av å ha nesten 15 hk tilgjengelig. Når vi trekker vekk fra trafikklysene, tar vi lett ledelsen. Gleden varer selvfølgelig ikke lenge, for motorsykkelen akselererer villig til rundt 70-80 km/t.

Barton Stratos - sterk og kjekk [dane techniczne, opis, test, recenzja, opinia, cena]

Den registrerte maksimalhastigheten for testen Stratos var 116 km/t. Jeg innrømmer at jeg ikke klarte å overgå eller til og med gjenta dette resultatet. Min rekord er bare 102 km/t. Du kan se at Barton var betydelig dårligere til å håndtere vekten min. Ironisk nok, når det kommer til fart, scoret den omtrent det samme som meg når det kommer til vekt. Girkassen fungerer presist og er ganske godt tilpasset sykkelens karakter, slik at dynamisk kjøring er mulig. I løpet av de dusinvis av tilbakelagte kilometerne – hovedsakelig i byen og derfor med hyppige girskift – var det ingen problemer med å klype seg, falle ut eller vanskeligheter med å finne spillet.

Kjøre

Når det kommer til effektiv nedbremsing, har ikke Stratos noe å skamme seg over i den forbindelse. En 330 mm skive ble installert foran og en 240 mm skive bak. Dette er kanskje ikke de beste bremsene jeg har jobbet med i denne utstyrsklassen, men de fortjener minst en firer etter min mening. Det er også verdt å nevne at bremsespaken er justerbar. Dette begynner sakte å bli standard på 125s også.

Barton Stratos - sterk og kjekk [dane techniczne, opis, test, recenzja, opinia, cena]

Fjæringen er ganske stram. Det er mindre gunstig for byreklame, men fungerer godt på dynamiske turer. Reagensrøret er utstyrt med Moretti tilbehørsspeil. De utvider sykkelen litt, men sørger for god sikt. Og de ser ut som geiter.

Kvalitet koster penger

Det er riktig. Du finner betydelig billigere kjøretøy i denne slagvolumetklassen. Også tilgjengelig fra Barton. Stratos er imidlertid et tilbud for noen som ønsker å skille seg ut fra mengden av stilmessig like tohjulinger i tillegg til et billig pendlervedlikeholdskjøretøy. På den annen side er mindre enn femten tusen zloty for en 125 ikke en ublu pris i disse dager. Japanske maskiner av lignende stil er mye dyrere. Stratos tilbyr ikke bare full LED-belysning til denne prisen, men også muligheten for å pare den med en smarttelefon eller en fargeskjerm.

Barton Stratos - sterk og kjekk [dane techniczne, opis, test, recenzja, opinia, cena]

Tekniske data:

Motor: Firetakts ensylinder, væskekjølt.

Kapasitet: 124 cm3

Maksimal effekt: 14,3 hk / 9 000 o/min.

Start: elektrisk

Gir: manuell, 6-trinns

Lengde: 2.065 mm

Høyde: 1100 mm

Bredde: 800mm

Akselavstand: 1.420 mm

Vekt: 163 kg

Tillatt nyttelast: 150 kg

Fordekk: 110/70-17

Brems foran: 299mm skive

Bakdekk: 140/70-17

Bakbrems: 240mm skive

Drivstofftank: 14,5L

Drivstofforbruk: 2,6 l/100 km

Garanti: 2 år / 12 000 km

Pris: PLN 14 999

galleri

You may also like

Leave a Comment