Home » «Beforeigners» er ikke mer: – Dette er rett og slett elendig

«Beforeigners» er ikke mer: – Dette er rett og slett elendig

by Thure Lindhardt

Strømnød for norske serier: Plutselig ble «Beforeigners» eliminert av strømmemonsteret HBO, som slutter å levere nordisk innhold. Dette er rett og slett elendig, sier Nicolai Cleve Broch, som spiller hovedjobben i den kjente serien «Beforeigners».

– Unnskyld, bemerker Ivar Køhn, hovedveileder for «Beforeigners» «norske maker Rubicon TV. Andre gang av den kjente norske serien, med den norske tittelen «Fremvandrerne», debuterte på den nettbaserte filmen HBO Max i desember i fjor. Det har vært en seerprestasjon både i Norge og globalt for HBO, som har finansiert serien og har formidlingsfrihetene.

Imidlertid er de to tidene med «Beforeigners» for øyeblikket tatt ut fra den nettbaserte funksjonen HBO Max. Forrige uke ble Rubicon TV informert om at serien per nå ikke vil være tilgjengelig på den nettbaserte funksjonen på grunn av konsolideringen mellom mediemonstrene Discovery og Warner Media. Warner besitter HBO, og etter konsolideringen Discovery + og HBO Max vil bli en sanntidsfunksjon, avslørte noen få medier nylig. Mandag denne uken meldte utvekslingsmagasinet Variety at HBO ville slutte å lage nordisk substans på grunn av konsolideringen, og at nordisk substans ville bli eliminert fra den nettbaserte funksjonen HBO Max.

– I forrige uke fikk vi melding fra HBO om at de eliminerer alt nordisk stoff. For tiden har vi begynt å få svar fra enkeltpersoner som lurer på hvor «Beforeigners» har blitt av. Det virker som om HBO har eliminert serien for godt. Det er usedvanlig synd, sier Ivar Køhn i Rubicon TV. Han kom til situasjonen som Rubicon-sjef fra sitt yrke som showsjef i NRK nylig.- Det er absolutt økonomiske forklaringer på det. Likevel vet jeg ikke vesentlig mer enn det jeg har lest i nettbaserte rapporter. Dette er spesialiserte økonomiske forhold langt utenfor min evne til å forstå, og forbi det vi kan gjøre noen meningsfull forskjell med, sier Køhn.

«Jeg stoler inderlig på at et svar blir funnet, slik at Beforeigners og andre berørte kreasjoner kan være tilgjengelige for publikum igjen. Jeg er usedvanlig glad for serien vår, og det føles dypt uforpliktende at den aldri igjen skal ha en daglig tilværelse i å samle folkemengden», bemerker primærpersonen Nicolai Cleve Broch, i en SMS til Dagsavisen.

Gjennom HBO Maxs norske PR-veileder Celine Ryel har sanntidsfunksjonen gitt den medfølgende bemerkningen: «I ordningene for den forestående konsolideringen av HBO Max og avsløring +, vurderer og kalibrerer vi ustanselig begge sanntidsfunksjonenes bidrag. En del av denne interaksjonen inkluderer utvisning av valgt innhold.

Ekstraordinær serie borte
«Beforeigners» var HBOs mest minneverdige nordiske kreasjon og debuterte i 2019. I løpet av de siste årene har HBO Nordic levert noen få betydelige nordiske showserier, som for tiden er borte fra den nettbaserte funksjonen:

You may also like

Leave a Comment