Home » Begge tok feil. Vi kjenner inntektene til myndighetene til det utenlandske selskapet PKN Orlen

Begge tok feil. Vi kjenner inntektene til myndighetene til det utenlandske selskapet PKN Orlen

by Gabriel Scott

I mars i år i programmet «Gość Radio ZET» presidenten
Daniel Obaitek På spørsmål fra Bogdan Rymanowski om godtgjørelsen i styret i Lotos Exploration & Production Norge, svarte han at det var «noe i størrelsesorden 2-3.000 euro per måned». Undersøkende journalister fra Radio ZET og radiozet.pl, Mariusz Gierszewski og Radosław Gruca, samt journalister fra POLITYKA fastslo at beløpene varierte fra 4 000 til 4,5 000 euro per måned.

Inntekt opptjent og skattlagt i Norge er offentlig informasjon i det landet. Så vi spurte det lokale skattekontoret om Orlens inntjening.

Vi kjenner inntektene til myndighetene til det utenlandske selskapet PKN Orlen

Vi fant ut at Alojzy Nowak, rektor ved Universitetet i Warszawa, som har vært medlem av Lotos Norges styre siden 2020, tjente over PLN 540 000 i 2021 bare i Norge. Kroner, altså ca 250 tusen. zloty. Det er minst 100 000. PLN mer enn Obajteks forsikringer tilsier. Selvangivelsene for det siste året vil bli offentliggjort i ukene som kommer.

I mars i år ble Piotr Długosz, grunnleggeren av stiftelsen som leier og pusser opp herskapshuset Obajtek, inn i styret i det norske selskapet Orlen. Der skal det bygges et rehabiliterings- og utdanningssenter. Długosz er også hovedutvikleren av geotermisk energi i Toruń, en investering av en stiftelse tilknyttet far Rydzyk.

Daniel Obajtek tok feil

I midten av juli 2022 ble Marcin Wysocki, direktør for Warszawa-avdelingen til National Support Center for Agriculture, med i selskapet. Tre uker senere ga KOWR fra seg forkjøpsretten for to tomter med et samlet areal på 16 ha i kystkommunen Choczewo. De ble kjøpt av president Daniel Obajtek.

Offisielt er det ikke kjent hvor ofte styret møtes eksternt eller på stedet hvert år. Piotr Statkiewicz, selskapets administrerende direktør, medlemmer av styret og PKN Orlen ønsket ikke å svare på spørsmålene våre om dette temaet eller om inntjening. Alojzy Nowak informerte oss bare om at han hadde deltatt på møtene. Uoffisielt kan det være flere ganger i året.

Samarbeid Anna Dąbrowska Polityka, Mieszko Czarnecki fra Norge.

RadioZET.pl

You may also like

Leave a Comment