Home » Białoński: Er dette grunnen til at idrettsverdenen, ledet av UEFA, raser om mordere fra Russland?

Białoński: Er dette grunnen til at idrettsverdenen, ledet av UEFA, raser om mordere fra Russland?

by Gabriel Scott

Det er vanskelig å unngå inntrykket av at idrettsverdenen i økende grad tar parti med verdens største gangster, Vladimir Putin. UEFA har gjort det mulig for unge og mindreårige russiske landslag å konkurrere internasjonalt. Under den teoretisk smarte unnskyldningen at barn ikke skal betale for foreldrenes synder. Det er synd at UEFA ikke bryr seg om barna fra Ukraina, det er 20 000 av dem. ble kidnappet av russerne, spesielt de som ble drept i bombeangrep fra de russiske inntrengerne.

SE OGSÅ: UEFAs skandaløse avgjørelse! Russerne er tilbake i konkurransen

Moralsk relativisme UEFA: United24 er politikk, men Gazprom er det ikke

Situasjonen er klar: Selvfølgelig skal barn ikke betale for foreldrenes uredelighet, men voksne har et valg – de kan trekke seg fra Ukraina, betale erstatning for skaden som er forårsaket og først da tenke på å vende tilbake til sportens verden. Dette er enda mer sant når situasjonen gjelder vår tids største morder, Vladimir Putin, som ikke viker unna å bruke mindreårige i sin propaganda. Han liker å promotere krigsmaskinen sin gjennom sport, for eksempel CSKA Moskva ishockeykamper.

UEFAs moralske relativisme har lenge vært kjent. I en avgjørelse forbød den Shakhtar Donetsk å annonsere på sine T-skjorter United24 Foundation, som støtter Ukrainas forsvarskrig, og i en annen tillot det Red Star Beograd-spillere å bli med Gazprom i eliten Champions League for å promotere. Det er alltid en oppskrift som forklarer alt vakkert. United24 er politikk, og Gazprom er ikke politikk, selv om det nylig finansierte og sendte de private hærene Potok og Fakel (Torch) til Ukraina. Potoks soldater klaget over at de hadde blitt slått på flaske – de skulle opprinnelig vokte infrastrukturen, men i stedet havnet de ved fronten.

Aleksandr Djukov – en person nær Putin, fortsatt i UEFA-strukturer

Gazprom er nøkkelordet. Den russiske statsgiganten har vært en av de mektigste sponsorene til UEFA og Schalke Gelsenkirchen i årevis. Leder for Gazprom er Aleksandr Valerevich Djukov. En av Putins nærmeste personer. Begge er forbundet med St. Petersburg og Zenit. Djukov holder også russisk fotball i sjakk og er president i lokalforeningen. Selv om Gazprom-utplasseringen av private hærer i Ukraina gjorde verden rasende, er han fortsatt medlem av UEFAs styre og eksekutivkomité, til tross for at han har suspendert status i begge organer.

«Hvis du håndhilser med en blodig hånd, vil den uunngåelig bli skitten – det er slik det gjøres» – sang Kazik Staszewski om drapet på tsjetsjenere av russere for nesten et kvart århundre siden.

Det er ikke noe rødt flagg som heises i UEFA i dag: «Ok, vi liker denne Djukov, han har pumpet penger inn i organisasjonen vår i årevis, men hvis selskapet hans sponser en privat hær for å myrde folk i Ukraina, så går det sannsynligvis også langt. Og ikke «på ett.» trinn. Høflig, men for enhver pris må vi takke ham for samarbeidet. Spesielt siden Djukov har vært under sanksjoner fra Storbritannia, Australia og New Zealand siden april i fjor.

Private soldater i Gazproms hærer har det bedre

Alt må stemme med russen. Navnet på den private hæren, Potok, er en referanse til Nord Stream-rørledningen. Da Dyukovs Gazprom rekrutterte hæren, sparte det ingen kostnader. Han garanterte soldatene ikke bare solid lønn, men også erstatning til familien ved dødsfall, som var flere ganger høyere enn slektningene til vanlige vernepliktige.

Til og med 53 år gamle Erast Yakovenko, en veteran fra 1990-tallskrigen med Tsjetsjenia og tidligere sikkerhetstjenestemann ved Gazprom, ble fristet til å akseptere slike forhold. Erast døde 24. april ved fronten nær Bakhmut. Enken hans mottok kompensasjon ikke bare fra staten, men også fra Gazprom, som om han hadde dødd på jobb. Og det spiller ingen rolle at denne jobben i Ukraina drepte mennesker.

Analytikere sitert av The Economist fjerner enhver illusjon: «Gazprom er ikke bare svinghjulet til den russiske økonomien, men også en jernreserve av menneskelig styrke for krigens behov.»

Russere fra den ukrainske fronten ved Paralympics? Det er mulig

Den internasjonale paralympiske komiteen med base i Bonn ga også ideen om olympisme et spektakulært slag ved å ta inn paralympiske idrettsutøvere fra Russland til lekene i Paris. Dets president, brasilianeren Andrew Parsons, og hans folk må forvente at de paralympiske leker vil inneholde funksjonshemmede idrettsutøvere som ble skadet i drapet på mennesker i Ukraina.

Russlands angrep på Ukraina over land, sjø og luft har pågått i 586 dager. Uunngåelig blir temaet vanlig, spesielt i Vesten. Men hvem, hvis ikke de viktigste idrettsorganisasjonene, spesielt de med så edle mål som Den internasjonale paralympiske komité, skal beskytte de viktigste verdiene, inkludert den grunnleggende verdien – retten til et anstendig liv?!

Heldigvis har ikke sensitivitet blitt misbrukt overalt. Listen over land som har varslet boikott av kamper mot russiske ungdomslandslag vokser. England var det første landet som kunngjorde dette trinnet og fikk raskt selskap av Polen, Ukraina, Irland, Finland, Sverige, Danmark, Norge, Litauen, Latvia, Romania og Island.

You may also like

Leave a Comment