Home » Biedronka drives som et medisinsk anlegg?

Biedronka drives som et medisinsk anlegg?

by Gunnar Garfors

Biedronka opererer som et medisinsk anlegg på ikke-kommersielle søndager? I august skal avdelinger av Biedronka-kjeden etter planen begynne å operere som medisinske fasiliteter på søndager, ifølge informasjon gitt til matportalen av Solidarność-styrelederne Alfred Bujara og Piotr Adamczak.

Biedronka drives som et medisinsk anlegg? Foto PAP

Biedronka drives som et medisinsk anlegg?

Butikker sliter med å åpne søndager, som faller inn under det lovlige handelsforbudet. Dino hadde foretatt endringer i selskapets vedtekter i slutten av juni, der formålet var «å la selskapet drive videre virksomhet i fremtiden dersom selskapets styre finner det forretningsmessig forsvarlig». .

Hva er tilleggsaktiviteten? Dette kan omfatte: utleie og leasing av fritids- og sportsutstyr og andre personlige varer og husholdningsartikler, reisebyråvirksomhet, kulturinstitusjonsaktiviteter, aktiviteter i andre medlemsorganisasjoner som ikke er klassifisert andre steder og detaljhandel med elektriske husholdningsapparater i spesialbutikker. Endringene antyder at kjeden mest sannsynlig forbereder seg på å åpne butikkene sine på ikke-kommersielle søndager ved å tilby andre tjenester.

I andre halvdel av juli bestemte handelsforbudet seg for å omgå Carrefour. De franchisetakerdrevne institusjonene åpnet som «leserklubber» fordi det ble satt opp provisoriske lesesaler i dem. Det var allerede utleie av sportsutstyr, klubber og til og med et venterom på stasjonen. Denne gangen hadde Biedronka en «original» idé, som ønsker å åpne sine butikker som medisinske fasiliteter på ikke-kommersielle søndager.

Vil Biedronka åpne som et medisinsk anlegg?

Som Piotr Adamczak, sjefen for NSZZ “Solidarność” i Biedronka, avslørte i et intervju med Spożywczy-portalen for to uker siden, hadde lederne av individuelle filialer allerede mottatt retningslinjer angående de planlagte endringene i driften av butikker.

Først trodde vi det var et rykte eller en bløff, men denne informasjonen ble kommunisert gjennom offisielle kanaler, gjennom intern, offisiell post, tekstmeldinger

– sa sjefen for «Solidarność» i et intervju med portalen vår.

Denne informasjonen ble også bekreftet til oss av Alfred Bujara, handelssjef «Solidarność», som kunngjorde i slutten av juli at Biedronka-filialer faktisk planlegger å åpne sine filialer i august.

Medisinsk anlegg: hva vil Biedronka gjøre?

Hva er et medisinsk anlegg? I følge informasjonen på nettstedet til det nasjonale helsefondet, bortsett fra offentlige institusjoner, er det enhver privat institusjon som yter helsetjenester utenfor det offentlige helsevesenet i behandlingslandet, spesielt:

  • en klinikk, inkludert en primærhelseklinikk og en spesialklinikk,
  • sykehus, klinikk, institutt,
  • Gruppe eller individuell yrkesutøvelse, for eksempel leger, tannleger, sykepleiere eller jordmødre,
  • diagnostisk laboratorium.

I praksis kan for eksempel på søndager enkelte butikker ha en sykepleier til stede i to timer som kan ta kundenes temperatur eller trykk. Foreløpig er det imidlertid ikke kjent hva forhandleren planlegger og hva han ønsker å overraske markedet og kundene med.

Biedronka kommenterer rapporter om medisinske fasiliteter

Jeg sendte en e-post om dette 6. juli. Jeg spurte blant annet om Biedronka virkelig har tenkt å fungere som et medisinsk anlegg, om det handler om forberedelser til høstens koronabølge og hva slags medisinske tjenester den ønsker å tilby. Jeg har dessverre ikke mottatt svar innen publiseringsdatoen av artikkelen (3. august).

Nettverket har heller ikke kommentert et senere spørsmål om det ønsket og ikke ville kommentere denne saken i det hele tatt.

Biedronka-ansatte jobber uansett på søndager

Interessant nok jobber noen Biedronka-ansatte på søndager uansett. Selv om kjeden ikke selger på stedet og butikkene er stengt, kan deres ansatte lagerføre butikker i henhold til regelverket. De oppfyller også bestillinger for kunder som handler gjennom Glovo-appen den dagen. For på søndager kan ikke kundene handle i Biedronka foreløpig, men Biedronkas shopping kan komme til dem.

Vi har mottatt mange klager til våre redaktører på dette. Ansatte er frustrerte over mangelen på ansatte og det faktum at de må jobbe selv på ikke-kommersielle søndager. Etter teksten om varemangel i Biedronki og personalmangel, skrevet blant annet av representanter for fagforeninger, sendte leserne oss e-poster om arbeidsforholdene i nettverket. Nedenfor publiserer vi sitater fra to av dem angående arbeid på ikke-kommersielle søndager.

Se også: Tomme hyller i Biedronka. Hvorfor mangler varene? ansatte om nettverksproblemer

Hei, det er sant, dessuten, hos min kone i Biedronka ved sjøen jobber de 365 dager i året, folk tåler det mentalt ikke, foruten vanlig arbeid må de gjøre tilleggsarbeid: Glovo, pakke handlepakker til alle katolikker og nasjonale helligdager. Folk slutter og andre gjør det for dem, de er hele tiden på jobb (…).

For vår virksomhet, som har over 1 800 000 PLN per måned, har vi 10 heltidsstillinger og 3 deltidsstillinger. Disse ansatte skal brukes i tidlig-, ettermiddags- og nattskift. (…) Og også disse åpne søndagene som burde komme tilbake. Ingen ekstra overtid. Vi tror ingen husker oss og vi bryr oss ikke om at fagforeningene ikke bryr seg om oss. Og i nabolagene [kierowników – przyp. red.] De kan ikke regne med å lytte til problemene våre og til og med prøve å få flere jobber til butikken. For oss ser det ut til at arbeidet i Biedronka begynner å ligne arbeidet for år tilbake, da det høyt ble sagt at Biedronka var en arbeidsleir. Mange familiemedlemmer og venner velger i økende grad andre supermarkeder på grunn av kaos, tomme hyller og varer som står umontert i hyllene i butikken. Vi håper at eieren og hans ansatte, butikksjefer, vil merke problemet og ved å iverksette passende tiltak vil forbedre situasjonen i selskapet.

Ser du etter et næringslokale å leie? Se tilbud på PropertyStock.pl

You may also like

Leave a Comment