Home » Bilnyheter: Du har aldri sett en KIA. Første introduksjon til EV6 space-elbil

Bilnyheter: Du har aldri sett en KIA. Første introduksjon til EV6 space-elbil

by Thure Lindhardt

Ikke rart. EV6 er den første helelektriske Kiaen og lanserer en ny serie modeller som beholder alle navnene fra EV1 til EV9. Så dette romskipet på hjul er bare begynnelsen.

Reporteren fikk muligheten til å prøve ut KIA EV6-prøvekjøringen i Spania.

«KIA EV6 oppfører seg som en veldig god sedan. Det eneste som ikke er klart er hvilken bilklasse EV6 kan tilhøre, sier Aldis Zelmenis.

Ja, det er faktisk et problem. Formmessig minner den om en 4,7 meter lang kaskade.

«Denne bakdelen … bagasjerommet åpnes med hele glasset, det betyr mye plass i bagasjerommet og maksimal tilgang.»

490 til 1.300 liter mer trekker sportsdressen når setene er senket.

En nærmere titt avslører imidlertid at de gigantiske buene fyller SUV-kategoridekkene. Så flere lokale? Gitt at elbilen Kia har mye til felles med det siste mesterverket Ioniq 5 fra morselskapet Hyundai, kanskje …

– Jeg ble overrasket over at de to maskinene er teknisk sett veldig like, men har et helt annet design og en helt annen karakter, sier Tenu Ojala, sjefredaktør i Tehnikamaailm.

«Ulike ting. En av dem er den ekstraordinære designen. Når du kjører gjennom byen, ser folk på denne bilen, sannsynligvis enda mer enn på Ioniq 5,» legger Vitolds Milus, sjefredaktør i Auto Bild Lithuania til.

Dessuten ser de bare utsiden! Og vet ikke hva jeg skal tape…

Cockpiten på KIA EV6 er like omfattende og dyp som en sportsbil. I standardversjonen har elmotoren en effekt på 170 eller 225 hk. Den firehjulsdrevne EV6 har allerede to motorer og 320 hk. Og 5,4 sekunder til hundre. Normal- og Eco-modusene skiller seg lite, men rattbryterne gjenkjenner en annen modus.

«Men hva skjer når sporten er slått på! Da føler du at bilen er veldig sterk og en annen natur dukker opp, og det er noe helt annet, fortsetter Aldis Zelmenis.

Det er ikke helt en koreansk Taycan ennå, men det er ikke lenger bare en elektrisk Kia. Noe enda sprøere er forventet i 2022 – EV6 GT med 580 hk og 3,5 sekunders akselerasjon. Kan du ikke forstå Men først bør du forvente sivile modeller med en rekkevidde på rundt 480 km og en rimelig pris. Vi håper på noe nær 50.000 euro.

«I følge de siste prognosene forventer vi KIA EV6 på slutten av dette eller begynnelsen av neste år. EV6 Classic-drevversjonen og GT-Line firehjulsdriftversjonen vil være tilgjengelig i begynnelsen, oppsummerer Jānis Ozols, salgssjef i Forum Auto.

Andre leser akkurat nå

You may also like

Leave a Comment