Home » Blant annet har lokale råd medfinansiert: viktige investeringer for subkarpatene

Blant annet har lokale råd medfinansiert: viktige investeringer for subkarpatene

by Gunnar Garfors

Byrådsmedlemmer under mandagens provinsforsamlingsmøte. Podkarpackie ga blant annet økonomisk støtte. for fylkene Bieszczady og Lubaczów og andre monumenter i Subcarpathian Voivodeship.

Regionrådsmøtet mandag viste seg, om enn anspent til tider, innholdsrikt og fruktbart. Kommunalrådene kontrollerte sine til tider overdrevne følelser og konsentrerte seg om saker som er viktige for innbyggerne i regionen vår.

Blant annet bestemte de seg for: om økonomisk støtte fra Lubaczów-distriktet til å gjøre om et rom i yrkesskolen til Youth Education Centre (MOW) i Lubaczów til et cateringverksted. Siden 2006 har den lokale regjeringen i Subkarpatiske voivodskap allerede bevilget over 3,6 millioner PLN til driften av MOW Lubaczów, og denne gangen donerte bystyret ytterligere 220 000 PLN. Zloty.

Byrådene støttet også bydelen økonomisk. Bieszczady for revitaliseringen av det tidligere «Fanto»-oljeraffineriet i Ustrzyki Dolne. Det ble bestemt at Bieszczady Heritage Centre nå skal motta en halv million zloty.

Det bør understrekes at myndighetene i Bieszczady-distriktet har reddet den industrielle arven i Subcarpathian-regionen i flere år. Det er knyttet blant annet til: med oljeproduksjon, og Ustrzyki Dolne og området rundt er blant de første stedene i Europa og verden for utvinning og prosessering.

– På vegne av innbyggerne i Bieszczady-fjellene og det sørøstlige Polen, vil jeg takke byrådene, voivodskapets styre og marskalk Ortyl for den konstante støtten til vårt initiativ, fordi det vil bli en av de mest interessante attraksjonene og vil bidra til den videre utviklingen av turismen i vår region – understreket Marek Andruch, Starosta fra Bieszczady, etter avstemningen.

– Investeringen i Ustrzyki Dolne er ment å være begynnelsen på et stort økomuseum i tidligere oljeproduksjonsanlegg. Til dags dato er PLN 40 millioner investert i investeringen fra: Interreg-programmet Polen-Slovakia, det norske programmet, den polske orden og budsjettet til Bieszczady-distriktet.

Overføringen av større beløp i budsjettet gjaldt investeringer i provinsveier og bevaring av monumenter. Marshal Władysław Ortyl forsikret imidlertid at ingen investeringer vil bli forlatt, men bare ferdigstillelsen av noen deler vil bli utsatt, for eksempel til 2024 eller de påfølgende årene.

Byrådsmedlemmene vurderte positivt aktivitetene til Voivodskapets hovedstyre angående planene om å bygge Podkarpackie barnehelsesenter.

Møtet takket bøndene i Subcarpathian-regionen for deres harde arbeid og høstebrødet fra 2023-høsten, som de delte med byrådene

Det skjer i Polen og rundt om i verden – les videre i.pl

You may also like

Leave a Comment