Home » Bli kjent med Masuria med Krystyna Czubówna – Magna Masuria

Bli kjent med Masuria med Krystyna Czubówna – Magna Masuria

by Catherine Monroe

EkoApp er en naturapplikasjon hvor favorittlæreren til polakkene, Krystyna Czubówna, forteller historier om dyr og rollen til økosystemene i Great Masurian Lake District. Den andre gode nyheten er at applikasjonen er helt gratis å bruke.

Søknaden ble opprettet som svar på det økende presset fra turisme på miljøet. – Mange av oss søker ro og avslapning i naturen. Vår tilstedeværelse kan imidlertid ha en negativ innvirkning på miljøet, siden vi ofte er uvitende om hvor mye støy vi lager, og noen mennesker etterlater seg søppel som utgjør en reell trussel mot naturen – forklarer Izabela Żbikowska fra HumanDoc Foundation, ansvarlig for prosjektet for å lage applikasjonen. Derav ideen til EkoApp, et verktøy som gjør en vanlig skogstur til et uforglemmelig eventyr, når Krystyna Czubówna forteller brukerne om 150 arter av dyr og planter, introduserer naturens skjønnhet og samtidig gir tips til ansvarlig oppførsel.

Konkurransen arrangert av apputviklere pågår

vedtekter

detaljer til https://ekoaplikacja.pl/

Med ømhet mot naturen

Dette er viktig ettersom hovedmålet til EkoApp var å øke bevisstheten blant samfunnet om bevaring og å forstå virkningen av aktivitetene våre på økosystemene.

– Vi bestemte oss for at det kunne være nyttig å designe en slags personlig guide som tar oss gjennom stiene og som ikke bare forteller oss om naturen, men også påpeker dens rolle, slik at vi kan se andre verdier og fortelle oss selv hvordan vi kan nyt det Kommuniser med naturen uten å ødelegge den Zbikowska forklarer. Hun legger til at det åpenbare valget var Krystyna Czubówna, polakkenes favorittforeleser på grunn av stemmens komfort og tilknytning til naturen. Derfor, takket være novellene lest av Krystyna Czubówna, vil applikasjonsbrukere lære fascinerende fakta om økosystemer og øke bevisstheten deres om truslene som utgjøres av visse reiselivsatferder som støy eller forurensning av innsjøer.

Sensibilisering gjennom et attraktivt alternativ for fritidsaktiviteter oppnås også gjennom bruk av de nyeste teknologiene, for eksempel elementer av utvidet virkelighet, som SensiLabs-teamet har brukt i applikasjonen. Dette gjør at vi kan observere dyrene i bevegelse selv i sentrum. I tillegg vil brukere sette pris på vakre bilder, muligheten til å designe sine egne turer basert på dusinvis av ruter og interessante steder beskrevet i applikasjonen og støttet av kunnskap ervervet av eksperter fra Masurian Landscape Park og University of Warmia -Masuria. applikasjonen støttes av byen Giżycko.

Visste du at den skallete ørnen bare blir forelsket én gang?

EkoApp er tilgjengelig for Android og iOS gratis. Lenker til begge versjonene finnes på nettsiden www.ekoaplikacja.pl. Brukere kan bruke applikasjonen uten å registrere seg eller bruke litt mer tid på å lage sin egen profil og planlegge sine ruter eller favorittdyr- og plantearter. Appen inneholder også kalenderrelaterte quizer og observasjoner som gir innsikt i dyrs atferd avhengig av årstid. Du kan også teste kunnskapen din ved å ta quiz. Den interaktive appen minner deg regelmessig om deg selv ved å sende varsler med nyttig informasjon. Spør for eksempel hvorfor en bever er bra for halen eller hvor dypt en elg kan dykke.

EkoApp-applikasjonen er dedikert til Great Masurian Lake District som en av de viktigste turistregionene i Polen. – Vi inviterer imidlertid folk fra hele landet til å bruke den. For det første fordi det er ganske mange dyr og planter i hele landet. Så det er verdt å lytte til Krystyna Czubówna når hun snakker om skikkene med hjort, rådyr eller stork, som finnes i nesten hvert eneste hjørne av Polen, oppfordrer Żbikowska.

klistremerke

EkoApp er en del av prosjektet «Rooted in Nature – Development of Eco-Applications for the Great Masurian Lake District» og bruker tilskudd verdt EUR 172 572,11 gitt av Island, Liechtenstein og Norge under EØS-tilskuddene for perioden 2014 -2021 som skal gis iht. programmet «Aktivitetsrelatert» for å beskytte miljøet og økosystemene, implementert av NGO – Small Grants Fund. Målet med prosjektet er å forbedre beskyttelsen av biologisk mangfold i Great Mazury Lake District ved å øke offentlig bevissthet om økosystemene og tjenestene de tilbyr.

You may also like

Leave a Comment