Home » ugh! hvordan kan de spise det Ekle retter som er en delikatesse i andre land. Verdens verste mat

ugh! hvordan kan de spise det Ekle retter som er en delikatesse i andre land. Verdens verste mat

by Gunnar Garfors

Hvis du ikke har spist middag ennå, ikke les dette! Det kommer til å handle om de ekleste rettene i verden! Larver som klekkes ut fra ost, unge mus dyppet i alkohol, fermentert sild – så stinkende at forskere trodde det var den mest stinkende maten på jorden, eller til slutt – en alkoholholdig drikk som først ble «tygget» av gamle indiske kvinner. Klar? Og seriøst – nå angrer vi ikke på at du ikke kan lukte oppvask over «internett». Men du kan se noen! Det eneste spørsmålet som gjenstår er: hvordan kan andre spise det? Det er den verste maten i verden!

Sjekk ut galleriet(10 bilder)

Når du reiser verden rundt, vil du finne retter og delikatesser rett ut av den verste skrekkfilmen! Synes du at vår svarte innmatsuppe eller vår gulasj med kyllingkrås er verdens verste ting å smake på? Ikke nødvendigvis. Durian, en ubestemmelig frukt som lukter ådsler, ost med larver som spretter ut, eller til slutt… kaffe laget av ekskrementer er bare ekkelt! Også verdt å nevne er den giftige japanske fugufisken. Hvis du har sterke nerver, inviterer vi deg med på en kulinarisk reise rundt i verden! Du bør definitivt ikke prøve mat og drikke! Fordi magen nekter å adlyde.

Innhold

lutefisk. Torsk dynket i kaustisk soda. Jonathan, CC BY-SA 3.0

Norsk spesialitet. Eller rettere sagt «spesiell». Dette er en av de tradisjonelle rettene som serveres her. Også kalt såpefisk. Dette er ikke noe annet enn tørkede og saltede torskeblader, som deretter dynkes i vann og kaustisk soda. Den særegne lukten av Lutefisk er en utfordring for de største kjennere og eksperimentere.

Durian - den mest velduftende frukten i verden.
Durian – den mest velduftende frukten i verden. Foto. Freepik.com

Se for deg en vannmelonlignende frukt. Du plukker den opp og en palett av lukter fyller neseborene dine: honning, kål, stekt løk, karamell, svovel og råte! Magen går umiddelbart opp til halsen! For en vederstyggelighet! Lukten er så ekkel at du kan lukte den på flere meters avstand! Heldigvis forekommer ikke denne frukten i Polen. Du kan få den på boks fra tid til annen. Vi anbefaler det ikke, selv om det ikke ser ut til å smake så ille…

Nei, det er ikke en feil. Men siden vi allerede er «i øst», er det umulig å nevne denne særegenheten. Vel, unge mus druknes i risalkohol og fermenteres der i et år. Denne «drikken» smaker bensin og sies å være bra for helsa… Gratulerer med dagen!
Vi viser det ikke på bildet, men hvis du har lyst kan du ta en titt på et glass vin på mus Motbydelig matmuseum i Malmö, Sverige.

4. Chicha – indisk alkohol fra Andes-regionen. Allerede tygget en gang…

Chicha - indisk alkohol fra Andes-regionen.
Chicha – indisk alkohol fra Andes-regionen. Foto. Wikipedia

Nok en «sterk» likør! Den er blek halmfarge og har en syrlig ettersmak som minner om en lett cider – cider. Hva er «ekkelt» med det? Ja… produksjon! Spesielle maiskjerner tygges av gamle indiske kvinner – til de når konsistensen av en kake, spyttes deretter ut, tørkes og legges i varmt vann der spyttamylaseaktiviteten opphører. Deretter tilsettes surdeig og gjæringen starter. Kjempegod!

Balut - en delikatesse fra Filippinene.
Balut – en delikatesse fra Filippinene. Foto. Wikipedia

Balut vekker mindre avsky enn redsel! Og over hele verden! Tenk deg å spise et lite andeembryo tilberedt i et egg. Pluss minus tjue dager. Med utviklet nebb og bein. God appetitt…

Casu Marzu, sardinsk ost med larver.
Casu Marzu, sardinsk ost med larver. Foto. Wikipedia

Du kan ikke engang spise dette med lukkede øyne! Vel, denne osten, som smaker lik Gorgonzola, inneholder… fluelarver! De er der med vilje – for å gjære. Ost spises sammen med larvene, og når disse er døde kan osten være gammel og potensielt giftig. Levende larver hopper opp til 15 centimeter, så ostespisere må være ekstra forsiktige.

Kopi Luwak eller
Kopi Luwak eller «liten svart kjole» laget av sivetmøkk Bilde Pixabay

Vil du ha en liten svart kjole? Får du sansen for Sørøst-Asia råder vi deg til å være forsiktig! Det er kopi luwak, en drink laget av kaffebønner hentet fra ekskrementer fra civetpalmen, populært kjent som civet, og lokalt også luwak. Laskun liker å spise kaffefrukter, men fordøyer ikke frøene deres, bare fruktkjøttet. Kornene passerer gjennom fordøyelseskanalen og skilles ut. Dyret spiser kun den beste frukten og ved å passere gjennom myggens fordøyelseskanal mister kaffebønnene sin bitre smak og kaffen som lages av dem får en ny, mild aroma. Vi liker ikke denne kaffen. Desto mer er Kopi Luwak en av de dyreste kaffene i verden.

Biff magerett...
Biff magerett… Foto. arkiv

Ok, vi kan ikke gå glipp av det. Beskrivelsen av denne retten er som følger:
En tradisjonell kjøttrett i form av en tykk suppe. Navnet kommer fra en av hovedingrediensene: fragmenter av biffmage renset og kuttet i tynne tverrgående strimler. Det er også akseptabelt å bruke krås av svin.
Høres kjent ut? Og hvordan smaker det!

Svensk syltet sild.
Svensk syltet sild. Foto. Wikipedia

Tilsynelatende, når den først er åpnet, er lukten så ekkel at våghalser som bestemte seg for å spise svensk syltet sild åpnet boksene utenfor. Det gjør imidlertid ikke så mye. «Lukten» er ekkel! Daredevils prøver også å åpne en boks med denne sjeldenheten utendørs og under vann. Du må imidlertid huske på at dunken kan eksplodere, for denne svenske delikatessen er ikke annet enn sild som har vært gjæret i flere måneder.
såre øyne!
I følge en japansk studie er en nyåpnet boks med surstromming blant de mest velduftende rettene i verden, enda sterkere enn lignende fermenterte fiskeretter som koreansk hongeohoe eller japansk kusaya. Vi anbefaler deg å kjøpe på nett.

fugu fisk.
fugu fisk. Foto. Wikipedia

Nei, denne fisken er ikke dårlig. Det sies at det til og med er veldig velsmakende, men … giftig. Denne japanske delikatessen leker med døden! Alt avhenger av den dyktige hånden til kokken som tilbereder denne delikatessen rett ut av skrekkfilmen!

Det skjer i Polen og i verden – les videre i.pl

You may also like

Leave a Comment