Home » CV90 levert til Forsvaret

CV90 levert til Forsvaret

by Peter Østbye

20. mai annonserte BAE Systems levering av de fire første CV90 pansrede kjøretøyene i ingeniørvarianten til Forsvaret. Kjøretøyene ble overlevert til Levanger, Norge, på et anlegg drevet av den lokale BAE Systems-partneren Ritek AS.

Disse er de første av 20 kjøretøy bestilt i februar 2021. i henhold til en avtale mellom BAE Systems og Forsvarets Materialverk (Forsvarsmaterial). Kontrakten hadde en verdi på 50 millioner dollar. Implementeringen vil føre til en økning i antall norske CV90-er til 164 enheter.

Statssekretær i Forsvarsdepartementet i Kongeriket Norge, Bent Joacim Bentzen, understreket at «i produksjonen av disse kjøretøyene var det viktig for regjeringen å støtte arbeidsplasser i Norge». Dette er mulig takket være «et jevnt og velfungerende samarbeid mellom Bundeswehr, Ritek og BAE Systems». Gro Jære, direktør i Forsvarsmaterial, sa kontrakten er «et eksempel på hvor raske leveranser kan oppnås gjennom et velfungerende samarbeid».

Samtidig med overleveringen av kjøretøyene ble det kunngjort ferdigstillelse av arbeider knyttet til byggingen av en ny monteringshall ved Ritek AS-anlegget, hvor arbeider knyttet til kjøretøyene til CV90-familien vil bli utført. Ritek AS spiller en viktig rolle i forhandlinger med myndighetene, organisering av produksjon, sluttmontering og integrering av spesialutstyr. Han er også ansvarlig for prosjektkoordinering og samarbeid mellom BAE Systems og ca. 20 norske underleverandører.

You may also like

Leave a Comment