Home » United Cup: Rafael Nadal tapte sesongens første kamp

United Cup: Rafael Nadal tapte sesongens første kamp

by Erlend Loe

Nadal er tilbake i aksjon etter en tumultarisk andre halvdel av forrige sesong hvor han slet med mage-, ribbein- og fotskader. Tidlig i 2022 vant han Australian Open og French Open Grand Slams, men fikk en mageskade på Wimbledon som tvang ham til å trekke seg fra konkurransen. Siden den gang har han deltatt i bare fire turneringer.

SE OGSÅ: United Cup: Daniel Michalski tapte mot Timofey Skatov

Lørdagskampen hans mot briten var den første han spilte siden 23. november da han beseiret Norges Casper Ruud i en utstillingsturnering.

– Det er ikke en katastrofe. Jeg kan spille bedre, og jeg må gjøre det. Jeg har ikke spilt på lenge, og motstanderen min spilte sist for to dager siden. Jeg tror det var fordelen hans, spesielt siden han vant så avgjørende – sa toeren på ATP-rankingen etter møtet. Norrie beseiret tidligere australske Alex De Minaur 6-3, 6-3.

– Det var galskap. Jeg hadde i tankene at jeg aldri hadde vunnet et sett med ham, så det var mitt første mål i kampen. Det var et fysisk møte, og jeg likte det. En flott avslutning på 2022 – britenes 14. plass på ATP-rankingen la ikke skjul på sin tilfredshet.

Norris» lagkamerat Katie Swan beseiret også Spanias Nuria Parrizas-Diaz 3-6, 6-1, 6-2, og ga briten en 2-0 ledelse i konkurransen.

I likhet med Nadal kom tyske Alexander Zverev tilbake til kampen etter en lang skadepause. I sesongens første kamp tapte han mot tsjekkiske Jiri Lehecka 4:6, 2:6.

«Jeg visste før kampen at motstanderen min ikke hadde spilt på en stund, men med en spiller som ham betyr det ingenting. I nøkkeløyeblikk viste jeg all erfaringen jeg har fått det siste året med å spille mot gode tennisspillere – sa Lehecka.

Tsjekkerne tok en 2-0 ledelse mot Tyskland etter at Marie Bouzkova beseiret Jule Niemeier 6-2, 7-5.

Polakker deltok også i konkurransen lørdag. Etter seieren til Iga Świątek med Julia Putintseva 6:1, 6:3 og nederlaget til Daniel Michalski med Timofiej Skatow 6:7 (7:9), 2:6, er Hvit-Rød 1:1 mot Kasakhstan. Kampene i dette paret avgjøres på søndag – Hubert Hurkacz møter Alexander Bublik, Magda Linette møter Zhibek Kulambayeva, og i mixeddouble spiller Świątek og Hurkacz med Kulambayeva og Bublik.

Turneringen spilles i tre byer: Perth, Brisbane og Sydney. 18 landslag deltar i den første utgaven av United Cup. De blir delt inn i seks grupper, hvor vinnerne (pluss én taper med best rekord) spiller om en plass i semifinalen 6. og 7. januar. Finalen i Sydney finner sted 8. januar.

PS, PA

Gå til Polsatsport.pl

You may also like

Leave a Comment