Home » De beste dagene med VOD er ​​bak oss. Det kommer til å bli verre

De beste dagene med VOD er ​​bak oss. Det kommer til å bli verre

by Gunnar Garfors

Stigende priser, begrenset deling, annonsestøttede pakker og innhold som forsvinner eller flyttes mellom tjenester. Markedet for VOD-plattformer gjennomgår store endringer som åpenbart var forutsigbare.

bom Utbredelsen av VOD-tjenester gjorde at markedet ble oversvømmet med plattformer støttet av individuelle TV-kanaler eller merkevarer. CBS All Access hadde et ganske bra bibliotek, inkludert arkivert programmering, men for mange brukere i USA var det fjerde eller til og med femte valg. DC Universe ble derimot skapt innenfor rammen av en franchise som alle sikkert kjenner, for eksempel gjennom Superman- eller Batman-filmene, men den korte varigheten av drift og salg av innhold var ingen stor overraskelse. Samtidig innførte Netflix en «kvantitet, ikke kvalitet»-policy, som også skapte problemer, mens de største leverandørene sakte steg i markedet og nå ikke lenger er langt bak den røde giganten.

Jeg betaler for VOD for ikke å se annonser. Vente…

Disney+ og HBO Max imponerte med rimelige abonnementer og kampanjer som garanterte en pris til og med under den nominelle prisen i minst ett år. Kostnaden for tilgang til det omfattende Disney+-biblioteket er veldig lav på PLN 28, med tanke på at vi betaler en måned på forhånd og ser så mye vi vil. I løpet av denne tiden kunne du (endelig!) se ekte klassikere i virkelig god kvalitet, finne ut om nyere titler og holde deg oppdatert med nyheter.

HBO Max så ganske lik ut, selv om tilbudet ble konsolidert med andre selskaper innen Warner Bros. Discovery har ikke vært like vellykket på det polske markedet som i USA, da vi fortsatt ikke kan se ikoniske tegneserier eller mange eldre serier der. For å bøte på tapene fikk vi noen få spesifikke titler, men det er bare en brøkdel av hva WBD var i stand til å tilby oss.

Og likevel, på toppen av selskapet, blir det nå tatt beslutninger som først og fremst er rettet mot å generere økonomisk overskudd, så bisarre situasjoner oppstår når HBO-serier forsvinner fra tilbudet (HBO) Max. Det forventes at abonnementsprisene stiger, annonsering pakker er allerede tilgjengelig i flere markeder, og den beste bilde- og lydkvaliteten vil bli reservert for det dyreste abonnementet.

Les mer nedenfor

Ukentlig premierer – mange nye filmer og serier å se

Jeg vil kjøpe tilgang til HBO Max for å se HBO-serier. Vente…

Disney tenker ikke så mye på det som det sluttfører detaljene i det (fornyede) samarbeidet med Netflix, hvor det, selv om det ikke vil være noe innhold fra hovedmerkene som Star Wars og Marvel, vil være et stort antall filmer og serier som snart blir med oss ​​Netflix-katalogen. Siste oppdatering av regelverket og kunngjøringer som følger med kunngjøringen Kvartalsvise resultater La det ikke være noen tvil: Disney+ har også som mål å begrense kontodeling og diversifisere tilbudet, som også vil inkludere pakker med annonsering i påfølgende markeder. I stedet for en enhetlig pakke, vil plattformen ha flere alternativer å velge mellom, noe som betyr at den beste kvaliteten kun kan reserveres til den dyreste varianten.

Det er memer som sirkulerer på Internett som viser tilbakekomsten til de fortapte sønnene til… Pirat bukt Det er ikke bare en god spøk, men også en veldig treffende kommentar til den nåværende og fremtidige virkeligheten. Å kjøpe et abonnement på en bestemt VOD-plattform garanterer ikke lenger tilgang til produksjonene produsert av det selskapet, og prisøkninger kan fort bety at vi for de samme pengene ser filmer og serier med reklamepauser. Du vil kunne glemme å dele en konto og selv om dette ikke vil skje over natten, vil prosessen spredt over lengre tid få oss til å akseptere det og ganske enkelt tilpasse oss – ved å betale mer eller legge inn et abonnement eller to.

VOD garanterer meg tilgang til alt. Vente…

Og kanskje det tristeste av alt er dette velstand, som på noen måter kan brukes til å beskrive det brede innholdsspekteret, fører ikke til et større antall verdifulle serier eller filmer som virkelig er vår tid verdig. Det er ikke uten grunn at jeg nylig skrev om min beundring for klassikere og oldies – jeg er alltid mer utålmodig etter at enda en sesong av «Columbo» eller «The A-Team» skal legges til enn for premieren på helt nye. alltid vite hva du kan forvente. Det er imidlertid veldig synd at vi må vente så lenge på individuelle titler fra fortiden og brorparten av klassikerne vil aldri dukke opp på VOD i vårt land.

Men var det noen som trodde at et abonnement på noen få dollar, opp til PLN 40, fordelt på tre, fem eller flere brukere kunne garantere avkastning på investeringen i lisensiering og produksjon av nye filmer og serier? For en uke siden fikk vi vite at Disney+ gikk med et tap på $512 millioner i forrige kvartal, mens dette beløpet allerede har nådd $11 milliarder siden plattformens lansering (2019)! På dette tidspunktet økte også prisen på den annonsestøttede planen med ytterligere $3 – tidligere var den $7,99, deretter $10,99, og nå $13,99! Netflix og Apple TV+ øker også prisene.

Slik vil VOD-markedslandskapet se ut de neste månedene og de neste to-tre årene. Pandemiperioden gjorde det vanskelig å pålitelig vurdere ledelsen i dette selskapet, og økonomisk og politisk uro og streiker bidro også til dette. Vi bør ikke forvente at disse økningene eller ugunstige endringene stopper i nær fremtid. Hvilken effekt vil de ha? Bare la noen prøve å forutsi det.

You may also like

Leave a Comment