Home » Den beste kommunikatoren vil motta søknader om Apple-briller. Dette ser flott ut

Den beste kommunikatoren vil motta søknader om Apple-briller. Dette ser flott ut

by Catherine Monroe

Vi vet allerede hvordan Telegram vil se ut på Apples augmented reality-briller. Det er glamorøst, men likevel kjent.

visionOS er en stor ukjent. Apple lover (ironisk nok) pærer på beitemark. Synet de selger ser… fristende ut. En forlengelse av en smarttelefon, en forlengelse av en datamaskin, alt ser ut som bilder rett fra en science fiction-produksjon. For vi vet egentlig ikke så mye om hvordan det faktisk brukes. Alt vi vet er at batteriene ikke varer lenge og headsettet er ganske tungt – noe som har en tendens til å utelukke lengre økter.

Men utviklerne av applikasjonen drar nytte av denne unike muligheten og bestemmer seg for å lage et navn for seg selv i dette emnet. Og de «oversetter» produktene sine til VR-språk. En av dem er Telegram. Pavel Durov skrøt Markedsføringsmateriale som viser konseptet om hvordan budbringeren deres ville se ut i en verden av utvidet virkelighet. Og gjett hva? Jeg kjøper det.

Augmented Reality møter Telegram. Og de kommer ganske godt overens

Det er vanskelig å benekte at instant messengers ikke nødvendigvis er applikasjoner som har en spesiell sjanse til å spre vingene sine i utvidet virkelighet. Dette er ikke teknologidemonstrasjoner, men snarere kommunikasjonsverktøy som vi bruker hver dag. I dag er de kanskje ikke BARE tekstbasert, men tekstmeldinger er kjernen i det de gjør. Derfor er det ganske vanskelig å trylle frem noe som ser bedårende ut samtidig som det beholder nytten.

Telegram-teamet er godt klar over dette. Og det er derfor, når jeg ser på det presenterte konseptet av budbringeren i verden av utvidet virkelighet, ser jeg intet mindre og ingenting mer, men ganske enkelt en solid «oversettelse» av budbringeren. Det ser stort sett ut slik vi kjenner det fra desktopversjonen – med en tydelig inndeling i to kolonner. Det smelter mye bedre inn i bakgrunnen – og i stedet for å la oss velge bakgrunnsbildene selv, slører det det vi som brukere ser foran oss. Nyhetene serveres i litt mørkere vinduer.

Les mer nedenfor

En ny måte å logge på WhatsApp på kommer snart.  Hva tilbyr den?

Djevelen er imidlertid i detaljene – og imponerende ting som videoopptak som «hopper ut» av vinduet ser bare bra ut. På samme måte de imponerende animasjonene av forskjellige originale emojier, som minner meg litt om de nåværende bevegelsene og bakgrunnsanimasjonene som presenteres i iMessage. Og viktigst av alt, vi kan legge inn meldinger via Telegram i Apple Vision Pro-brillene ved å bruke et virtuelt tastatur eller Siri og dens diktering.

Effektiv, men likevel beskjeden

Telegram har gjort en god jobb med å visualisere applikasjonen på visionOS. På den ene siden: Han serverte et produkt som vi alle kjenner og liker. På den annen side har han lagt til noen dekorasjoner som skal få ham til å skille seg ut. Er det nok hvis brukere vil bruke det hver dag mens de har på seg augmented reality-briller? Jeg har mine tvil, men siden de vil bli inkludert, vil det absolutt være mer praktisk å svare på meldinger enn å ta av headsettet hver gang.

Jeg lurer på hvordan resten av Messenger-skaperne vil forberede seg på problemet – med iMessage i forkant…

You may also like

Leave a Comment