Home » De fleste pensjonister fikk «fjorten» på bankkontoen

De fleste pensjonister fikk «fjorten» på bankkontoen

by Gunnar Garfors

«Flere og flere ZUS-mottakere har bankkontoer. ZUS overfører 78,3 % av fordelene til kundenes private kontoer. Dette betyr at av rundt 9 millioner mottakere har 7 millioner allerede mottatt penger på bankkontoene sine, sa presidenten i en uttalelse sendt til PAP. ZUS prof. Gertruda Uścińska.

«Flere og flere av de 6,4 millioner pensjonistene mottar ytelsene sine på bankkontoene sine. Den såkalte pensjonsbankandelen vokser stadig og er i dag 80,6 prosent. Andelen av kortsiktige ytelser (ytelser) er like høy med 79,6 prosent på bankkontoer,” la ZUS-sjefen til.

Ifølge departementet har flere millioner mennesker allerede mottatt tilleggsytelsen. ZUS utbetaler ytelsen i henhold til vedtatt tidsplan. Alle 14. pensjoner utbetales i september.

Tilleggsytelsen gis til personer som har rett til pensjon, uførepensjon eller annen langsiktig ytelse fra ZUS fra siste dag i august. Du kan kun få fjortende pensjon, ved etterlattepensjon deles beløpet på fjortende pensjon likt mellom alle som har rett til den.

Det gis ikke 14 års ytelse dersom ytelsen stanses på det tidspunkt kravet oppstår, f.eks. B. på grunn av overskridelse av inntjeningsgrensene.

Den fjortende pensjonen på PLN 2 650 brutto utbetales til personer som mottar ytelser opp til PLN 2 900 brutto. Fra PLN 2900 brutto gjelder zloty-for-zloty-prinsippet.

For å ha rett til en tilleggsfordel, må den være på minst PLN 50. Dette betyr at du har rett til fjortende pensjon dersom pensjonen eller pensjonen ikke overstiger PLN 5500 brutto.

Fordelen inkluderer en helseforsikringspremie på 9 %. og forskuddsbetaling for Inntektsskatt fra fysiske personer.

Den fjortende er fri for andre fradrag, for eksempel fra namsmannsarbeid. Det regnes heller ikke med i inntekt ved søknad om sosialhjelp, underhold eller 500 pluss for forsørgede personer. (PAP)

Forfattere: Karolina Kropiwiec, Iga Leszczyńska

kkr/iga/mhr/

You may also like

Leave a Comment