Home » Trump har gitt over 70 millioner dollar i flaggskipprosjektet sitt. Det måtte ende slik

Trump har gitt over 70 millioner dollar i flaggskipprosjektet sitt. Det måtte ende slik

by Peter Østbye

I januar 2022 lanserte tidligere president Donald Trump Truth Social. Dette skapte selvfølgelig store følelser rundt om i verden. Etter at den kontroversielle politikeren ble utestengt etter det tragiske angrepet på Capitol, ønsket han å konkurrere med industrigigantene. Men etter flere fjerdedeler av sidens eksistens er det alvorlig tvil om fremtiden.

I følge Trump Media & Technology Groups (TMTG) siste økonomiske rapport,, som inkluderer Truth Social, ga nettstedet totalt 3,7 millioner dollar, men tapte samtidig opptil 73 millioner dollar. Kort fortalt har Trump gjort Truth Social til sin viktigste kommunikasjonsplattform med verden, men samtidig kan han ikke tjene penger på det. Ikke alt denne mannen berører er gull.

Vi anbefaler på Geekweek: Kunstig intelligens blir mer menneskelig. Har den følelser?

Et av de viktigste punktene i Truth Socials aktivitet var fusjonen med Digital World Acquisition Corp. (DWAC). Og nå kommer vi til noen veldig interessante data: TMTG ble opprinnelig verdsatt til 875 millioner dollar da fusjonen med DWAC ble annonsert. Nå anslår Donald Trump verdien av sin kontrollerende eierandel til bare 5 millioner til 25 millioner dollar – det er tydelig synlig at Truth Social har lidd et stort verditap og det er ingen vits i å skjule det.

Trump bør også vurdere de tekniske aspektene ved Truth Social. De planlagte funksjonene rundt videoinnholdsforbruk på nettstedet er fortsatt i sin spede begynnelse, og det er ukjent om nettstedet i det hele tatt jobber med dem. Til tross for tidligere kunngjøringer er det ingen konkret informasjon om dette temaet. I tillegg var det i mars i år masseoppsigelser… primært i avdelingen med ansvar for utviklingen av videoavdelingen i VOD-modellen og TMTGs IT-infrastruktur. Det er ille og det kan bli verre.

Les mer nedenfor

Facebook og Instagram uten reklame.  Hvor mye må du betale?

Dette er definitivt ikke Donald Trumps tid. Den tidligere presidenten, en gang ansett som en av de beste i bransjen, befinner seg nå i trøbbel i sitt imperium og stadig trakassert av det amerikanske rettssystemet. Serien av virkelig mislykkede satsinger under hans navn, som Trump Vodka og Trump Shuttle, er også betydelig.

Alt dette fører oss til en enkel betraktning: fremtiden til Truth Social og Trump Media & Technology Group selv er fortsatt usikker. Det er tydelig svart på hvitt at denne plattformen ikke er et seriøst prosjekt i sosiale medier, men et innfall fra Trump selv, som ikke klarte å forsone seg med isolasjonen fra etablissementet, sjokkert over hans antidemokratiske handlinger. Det er virkelig verdt å følge den videre skjebnen til Truth Social – mye skjer her, og etter min mening er det først og fremst historien om et hypet prosjekt som er verdifullt først og fremst for skaperen. Og dessverre, en som først og fremst forholder seg til behovet for å stadig stryke egoet til den tidligere amerikanske presidenten. Resten er ikke mye å se etter på denne nettsiden: «ingen forbud», «ingen moderering», «merkelig forstått frihet» er ikke funksjoner som er «spillskiftere» i denne saken.

You may also like

Leave a Comment