Home » De første søknadene fra bedrifter om å forbedre helse og sikkerhet på jobben er sendt inn til ZUS – Zabrze

De første søknadene fra bedrifter om å forbedre helse og sikkerhet på jobben er sendt inn til ZUS – Zabrze

by Gunnar Garfors

Fra 17. april kan gründere søke ZUS-konkurransen om medfinansiering av tiltak for å bedre helse og sikkerhet på arbeidsplassen. De første søknadene er allerede mottatt. Arbeidsgiver kan få støtte fra 10.000. Opptil PLN 300 000 zloty. Totalt ga ZUS 100 millioner PLN til dette formålet.

Bidragsytere kan motta medfinansiering til prosjekter som forbedrer sikkerheten på arbeidsplassen og reduserer den negative effekten av skadelige faktorer på arbeidsplassen. Søknader kan sendes inn fra 17. april til 18. mai 2023. Som en del av konkurransen kan hver bidragsyter motta finansiering på inntil 80 prosent. Prosjektverdi, men ikke mer enn PLN 300 000. zloty. Det totale beløpet som er bevilget til dette er PLN 100 millioner.

– ZUS velger ut prosjekter som: forbedrer sikkerheten på jobben, reduserer risikoen for arbeidsulykker eller sykdommer, og reduserer den negative påvirkningen av skadelige faktorer på arbeidsplassen. De kan for eksempel dreie seg om kjøp av maskiner, enheter og utstyr for å beskytte mot støy og mekaniske vibrasjoner, elektromagnetisk stråling, samt enheter for å forbedre arbeidssikkerheten i høyden – sier Beata Kopczyńska, regional presseansvarlig i trygdeetaten i Schlesiens voivodskap.

Det er viktig at en gründer som ønsker å delta i ZUS-konkurransen ikke må være på etterskudd med trygde- og helseforsikringsutbetalinger, være på etterskudd med skatteinnbetalinger, ikke være konkurs, være under konkursbehandling eller er under avvikling. Konkursbehandling eller akkordbehandling med kreditor.

Søknaden om medfinansiering sammen med støttedokumentene skal sendes utelukkende i elektronisk form via nettstedet www.prewenza.zus.pl. Detaljerte betingelser for deltakelse og nedlastbare dokumenter finnes på www.zus.pl/preencja og i ZUS offentlig informasjonsbulletin. Spørsmål om konkurransen kan sendes elektronisk til følgende e-postadresse: Competition@zus.pl. Bidragsyter kan maksimalt motta tilskuddet hvert 3. år.

Kilde: ZUS

You may also like

Leave a Comment