Home » De polske dekkmesterne har gjort det igjen. Denne gangen for Darkthrone

De polske dekkmesterne har gjort det igjen. Denne gangen for Darkthrone

by Gunnar Garfors

Hvis du er lei av kunst generert av kunstig intelligens som drypper av aggressive farger, plastikk og elendig reklamedesign, og elsker sterk musikk, har du kommet til rett sted. I vår redaksjon verdsetter vi ikke bare flotte innspillinger, men også utgivelsen av albumet som helhet, et sammenhengende kunstverk i bilde og lyd. Det er det albumomslaget står for. I vår serie «The Worst Covers in the World» prøver vi å forstå og avkode det stygge. Denne gangen har vi imidlertid å gjøre med «den andre siden av mynten».

Verkene til Zbigniew Bielak er anerkjent over hele verden. Artisten designet omslagene til de to siste albumene av den svenske rockestjernen Ghost BC, og du kan finne verkene hans ved siden av innspillinger av grupper som Vader, Mayhem, Mgła, Portal og Bolzer. Stilen på grafikken er inspirert av gamle mestere som Gustave Dore eller Albrecht Dürer. Imidlertid legger den sitt preg av surrealistisk skrekk til sin oppmerksomhet på detaljer og håndverk. Samtidig blunker han ofte til moderniteten. Coveret til Prequelle-albumet til Ghost BC kombinerer Diego Velázquez og hans maleri fra 1650 av pave Innocent X med en rørende studie av dette lerretet av Francis Bacon fra 1953. Bielak tar oss med på en ekte reise gjennom tiden tatt med og gjort kunsthistorie populær i rockeverdenen på samme tid.

Darkthrone albumomslag

Hans siste verk pryder coveret til Darkthrones Goatlord-album. Legenden om norsk black metal annonserte premieren i 2010. Dette er duoens første materiale, spilt inn før deres debut Soulside Journey i 1991. Først var de bare instrumentaler, og kanskje var det derfor de havnet i en skuff i mange år. Det var ikke før i 1996 at albumet ble gitt ut med vokal spilt inn i 1994. I dag hevder Darkthrone-musikere at det var en feil og at instrumentalversjonene burde blitt værende. Slik skal den nye remastrede utgaven som ble annonsert 10. februar se ut. Duoen ga ut det siste albumet med premieresanger i 2022.

Goatlord – et nytt verk av Zbigniew Bielak

Omslaget til den nye Goatlord har en skummel hånd som peker ned med to fingre. I bakgrunnen en grå himmel skjult av skyer og nedenfor er en vakker grønn-blå fredelig verden uvitende om at en skygge har falt på den. Legg også merke til håndbevegelsen. Det er ikke tilfeldig. Dette er venstre hånd, og gesten er den samme som utfører det mest kjente bildet av Baphomet, en guddom som finnes i mange trosretninger, mytologier og okkulte systemer. «Venstreveien» i den europeiske esoteriske tradisjonen betyr å følge veien til uavhengighet, frihet, men også mørke og kaos. Bielaks surrealistiske verk er allerede mettet med betydninger og sitater. Hvis du ønsker å bli bedre kjent med henne, anbefaler vi ham bokside. I mellomtiden slippes den norske black metal-legendens album «Goatlord» i februar!

Riverside nytt album. Hva vil de polske mesterne i progresjon overraske oss med? [RECENZJA]

MELLINA #1 Marcin Meller | Organek – OM KJÆRLIGHET, EGO, FREKT

You may also like

Leave a Comment