Home » Den 434. dagen for den russiske invasjonen av Ukraina

Den 434. dagen for den russiske invasjonen av Ukraina

by Catherine Monroe

Kyselivka – Ukraina – 17.11.2022 | Foto av Wojciech Jankowski

Vi rapporterer om hovedhendelsene knyttet til krigen i Ukraina.

t-online: En lekkasje av informasjon om president Volodymyr Zelenskyys kommende besøk i Tyskland kan reise tvil om besøket. Kiev «er opprørt over den lekkede informasjonen fra Tyskland om at de ansvarlige tilsynelatende vurderer muligheten for å avlyse Zelenskyys besøk». Ifølge kilder fra t-online er den ukrainske siden «dypt skuffet» over at «tilsynelatende svært sensitiv informasjon om sikkerhetsspørsmål» bevisst ble publisert av tyske kilder. Samtalepartnerne kalte det «uansvarlig» og antydet at lekkasjen «kan så tvil om den ukrainske presidentens mulige besøk».


Visesekretær for Russlands sikkerhetsråd Dmitrij Medvedev: Etter dagens terrorangrep er det ingenting igjen enn den fysiske elimineringen av Zelenskyj og klikken hans. Det er ikke engang nødvendig å signere en handling om ubetinget overgivelse.
Hitler signerte som kjent heller ikke. Det vil alltid være en etterfølger som admiral Dönitz …»


Styreleder for Kherson regionale administrasjon: Oleksandr Prokudin Den 3. mai drepte beskytningen av Kherson og regionen 17 mennesker, såret 45, inkludert 2 barn.


Konsistent– Vi angriper verken Putin eller Moskva, vi kjemper på vårt eget territorium, forsvarer landsbyene og byene våre, sa Zelenskyy, med henvisning til uttalelser fra russiske myndigheter om det angivelige ukrainske droneangrepet mot Kreml. Zelenskyy la til at Ukraina har mangel på våpen, som er grunnen til at de væpnede styrkene ikke bruker dem noe sted utenfor Ukraina.


Prigozhin pressetjeneste: Grunnleggeren av PMC «Wagner», Evgeny Prigozhin, hevder at ukrainerne gikk på offensiven og etter hans mening vil den «aktive fasen» begynne i nær fremtid.


RT på russisk: En video ble delt på internett, som skal vise angrepet fra en av de to ukrainske dronene på Kreml fra et annet perspektiv.


RT på russisk: Opptak av et ukrainsk droneangrep på Kreml. Presidentens pressetjeneste rapporterte at Vladimir Putin ikke ble skadet, dronene ble eliminert. Russland mener angrepet på presidentens bolig var en planlagt terrorhandling.


Studio Lviv:

Studio Lviv 03/05/23: Hei May! 3. mai har Polen et salig paradis!


RBC Nyheter: Pressetjenesten til den russiske presidenten rapporterte at Ukraina forsøkte å angripe Putins Kreml-residens med droner i natt.


Kontoret til Ukrainas president avslørte detaljene om Zelenskyys besøk i Finland. Zelenskyj skal møte Finlands president Sauli Niinistö i Helsingfors. Senere på dagen vil presidentene delta på toppmøtet for nordisk-ukrainske ledere, hvor også statsministrene fra Sverige, Norge, Danmark og Island deltar. På møtet vil de diskutere den nåværende militære situasjonen, støtte til Ukraina, utsikter for Ukrainas europeiske og euro-atlantiske integrasjon og implementeringen av «fredsformelen».


Bilde: Selenskyj besøker Tyskland 13. mai. 14. mai blir forbundskansler Olaf Scholz Selenskyj offisielt mottatt med militær utmerkelse. Det er da planlagt et møte med forbundspresident Frank-Walter Steinmeier. Presidenten i Ukraina vil også besøke Aachen, hvor han vil motta Charlemagne-prisen.


Hviterussisk studio:

Hviterussisk studio 3.5.23: Hei mai! 3. mai har Polen et salig paradis!


Ukrainas innenriksdepartement: Rundt klokken 11.00 var det skyting i Kherson: tre mennesker ble drept, fem såret. Det eneste aktive hypermarkedet i byen ble rammet.


forhandler: FSB kunngjorde internering av «ukrainske etterretningsagenter». De skal ha forberedt en sabotasje mot ledelsen på den annekterte Krim

I følge russisk etterretning forberedte medlemmer av gruppen en «serie med høyprofilerte sabotasje- og terrorhandlinger» mot den okkuperende administrasjonen på halvøya, inkludert Krims russisk-utnevnte «sjef» Sergei Aksyonov, «parlamentets speaker» Vladimir Konstantinov, og Jalta «ordfører». Yanina Pavlienko.


politikk: Ukraina har begynt å dele mindre klassifisert informasjon med USA på grunn av frykt for nye lekkasjer.

Samtidig bemerket Washingtons Politico-kilder ingen endring i Kievs oppførsel, men innrømmet at Ukraina alltid har vært sparsommelig med å gi slik informasjon.


Rapport fra Kiev:

Rapport fra Kiev, 2. mai 2023: tur for Radio Wnet-journalister til Dnepr og feiring av den polske flaggdagen


Nasjonalt motstandssenter: Det russiske militæret i Bryansk- og Kursk-regionene mottok ukrainske uniformer og forbereder en provokasjon på den nordlige grensen til Ukraina. Som Sprotyv understreker, kan ikke terrorangrep på den russiske føderasjonens territorium eller falske gisseltaking utelukkes.


Ukrainsk Pravda: Yevgeny Prigozhin sa at PMC Wagner-krigere angivelig har ødelagt en pansret bil der sjefen for Territorial Defense Forces of the Armed Forces of Ukraine, generalmajor Igor Tantsiura, oppholdt seg. Ifølge UP-kilder er dette løgn i militære kretser.


DR: Det danske parlamentet har besluttet å bevilge en ny militærhjelpspakke verdt 1,7 milliarder DKK (over 250 millioner USD) til Ukraina. Det meldte sjefen for det danske forsvarsdepartementet Troels Lund.


Radiofrihet: Ukrainas innenriksdepartement bekrefter at mer enn 23 000 mennesker har forsvunnet som følge av fiendtlighetene.


Tidligere informasjon fra Ukraina finner du her

You may also like

Leave a Comment