Home » Gdansk er en «perle» og en «polsk riviera». Bedre enn Wien, Milano, Venezia

Gdansk er en «perle» og en «polsk riviera». Bedre enn Wien, Milano, Venezia

by Connie Nielsen

– Gdansk er en juvel på kartet over Polen og fortjener kallenavnet «Polsk riviera» med sin brede sandstrand – Travel News, den største industriportalen i Norge, er overrasket over byen vår. Fordelene med Gdańsk oversettes til dynamikken i reise. Den skandinaviske portalen melder at økningen i reiser fra Norge til Gdańsk i 2022 økte med hele 118 prosent, og i denne rangeringen ligger vi foran turistkraftverk som Wien, Milano, Berlin og Venezia.

I Gdansk er det bare to måneder igjen til sommersesongen

Foto: Piotr Wittmann/ gdansk.pl

Hvordan ser nordmenn på Gdańsk?

I en artikkel publisert i Travel News The Scandinavian Travel Magazine – Norgevi leser blant annet at «Gdańsk er en polsk juvel som blir mer og mer populær».

Hvordan var 2022 i Gdańsk turisme? Rekordstor – vi hadde over 3,7 millioner besøkende

– I tider med økonomisk usikkerhet kombinert med at vi har et stort reiselyst, er denne typen reisemål ideell. I Gdansk kan du nyte tre-retters måltider, drinker, shopping og spa-behandlinger uten å tømme banken. Prisene er veldig billige her, og flybilletter kan fås for så lite som noen få hundre kroner. At dette er en «polsk riviera» med bred sandstrand gjør det enda bedre – skriver en norsk journalist.

Portalen viser byen vårs popularitet blant nordmenn sammenlignet med andre destinasjoner i Europa. Det viser seg at økningen i reiser for norske statsborgere til Gdańsk i 2022 var +118 prosent sammenlignet med 2021. Indikatorene for andre byer i dette området er: Wien +96 %, Milano +56 %, Berlin +48 %. og Venezia +33 prosent.

Hvor mange gjester besøkte Gdańsk i 2022?

Gdańsk Tourist Organization (GOT) rapporterte at antall gjester i Gdańsk ble overskredet i fjor 3,7 millionerav hvilke 19 prosent var folk fra utlandet.

Den største gruppen av utlendinger, ifølge GOT-data, var tyskere (45 %), skandinaver – nordmenn, svensker og dansker (30 %) og briter (8 %).

Som flyr fra Gdansk til Norge

Tre flyselskaper tilbyr ruter til Norge fra Gdańsk-Rębiechowo lufthavn.

Det største antallet – inntil 14 seter – frakter Norwegian Air-passasjerer.Wizz Air flyr til 7 destinasjoner i Norge og Ryan Air flyr til en (Oslo-Torp).

You may also like

Leave a Comment