Home » Den andre grisehjertetransplantasjonen i historien ble utført

Den andre grisehjertetransplantasjonen i historien ble utført

by Gunnar Garfors

Leger ved UMSOM understreket at den 58 år gamle marineveteranen nesten helt sikkert ville dø på grunn av hjertesvikt. Ifølge henne var han ikke en kandidat for en tradisjonell hjertetransplantasjon på grunn av andre helseproblemer. Eksperimentell kirurgi var det eneste alternativet. Det fant sted 20. september.

«Han puster for øyeblikket selv og hjertet fungerer som det skal uten hjelpemidler. «De neste ukene vil være kritiske,» sa legene.

Som AP rapporterte, to dager etter grisehjertetransplantasjonen, fortalte pasienten vitser og kunne allerede sitte i en stol.

«Vi gir nok en gang en døende pasient en sjanse til et lengre liv og er utrolig takknemlige overfor Faucette for hans mot og vilje til å utvide kunnskapen vår på dette feltet,» sa Bartley P. Griffith, kirurgen som transplanterte grisens hjerte i første og andre pasient.

I januar i fjor utførte det samme Maryland-teamet verdens første transplantasjon av et genmodifisert grisehjerte inn i en annen døende mann, David Bennett. Han levde bare to måneder.

«Jeg føler fortsatt vantro når jeg snakker med noen som har hjertet av en gris,» innrømmet Dr. Griffith. I et intervju med AP understreket han at det var «et stort privilegium, men også et stort press» for leger å gjennomføre en slik prosedyre.

Faucette visste om det første tilfellet, men bestemte seg for at en transplantasjon var det beste alternativet.

«Mitt eneste virkelige håp er en grisehjertetransplantasjon, det vil si en xenograft. Dr. Griffith, Dr. Mohiuddin og hele staben hennes var flotte, men fra det tidspunktet visste ingen noe. Nå har jeg i hvert fall håp og en sjanse,” siterte UMSOM Faucette fra sykehusrommet noen dager før operasjonen.

Dr. Muhammad Mohiuddin, en ekspert ved Maryland xenotransplantasjonsteam, advarte: «Jeg ønsker ikke å komme med noen spådommer.

«Vi vil ta hver dag som en seier og gå videre,» sa han.

Føderale myndigheter rapporterte på nettstedet organdonor.gov at rundt 110 000 amerikanere for tiden venter på en organtransplantasjon. Hvert år dør mer enn 6000 pasienter før de får en transplantasjon.

«Dyreorgantransplantasjon (xenotransplantasjon) har potensial til å redde tusenvis av liv, men medfører unike risikoer. I tillegg til risikoen for å overføre et ukjent patogen fra dyr til mennesker, er det mer sannsynlig at xenotransplantater utløser en farlig immunrespons. «Disse reaksjonene kan føre til umiddelbar avvisning av organet, med potensielt fatale konsekvenser for pasienten,» advarte UMSOM.

Andrzej Dobrowolski fra New York (PAP)

annonse/tid/

You may also like

Leave a Comment