Home » Lidl har funnet en måte å beseire tyver. Ansatte vil være som politifolk

Lidl har funnet en måte å beseire tyver. Ansatte vil være som politifolk

by Peter Østbye

Butikktyveri er en skikkelig plage. På grunn av de utbredte prisene har ikke bare Polen, men hele Europa slitt med dem den siste tiden. Eieren av Lidl-kjeden har sagt nok. Ansatte vil oppføre seg som politifolk i kampen mot tyver.

Med tanke på den økende bølgen av butikktyveri tar Lidl-kjeden revolusjonerende grep. Selskapet velger nyskapende bruk av teknologi og planlegger å utstyre sine ansatte med klesbårne kameraer.

Lidl-ansatt med tilbehør brukt av politifolk

Denne strategien, rettet mot å avskrekke potensielle tyver, vil i første omgang bli rullet ut i Storbritannia, med mulighet for å utvide til andre land, inkludert Polen. På bakgrunn av en 40 prosent økning i tyverier i første halvdel av 2023, som det britiske politiet melder, er Lidl avhengig av innovasjon. Investeringen, som vil koste 2 millioner pund å implementere, vil gi ansatte moderne kameraer å ha på klærne.

Kameraer på Lidl-ansattes klær: Hva med personvern?

Hvordan planlegger butikkjeden å sikre kundenes personvern ved implementering av en ny løsning? Som lovet Ansatte får passende opplæring i bruk av kamera. Alt dette for å forhindre en hendelse som kan føre til at personvernet til kundene blir kompromittert.

Lidl bryter konvensjonen ved å bli den første butikkjeden som innfører slike sikkerhetstiltak i stor skala. Selv om initiativet i utgangspunktet gjelder Storbritannia, Suksessen kan bane vei for implementering av lignende løsninger i andre land, inkludert Polen. Dette er imidlertid fortsatt et spørsmål om spekulasjoner, og mulig introduksjon av denne teknologien i Polen er et spørsmål om fremtiden.

You may also like

Leave a Comment