Home » Den legendariske skihopperen er død. Han har gjort noe historisk i karrieren, det er et stort tap

Den legendariske skihopperen er død. Han har gjort noe historisk i karrieren, det er et stort tap

by Connie Nielsen

Skihopping ser ut til å være i en popularitetskrise i det siste, men millioner av fans fra land som Polen, Østerrike, Tyskland og Norge følger fortsatt handlingen i deres elskede disiplin og venter allerede på neste sesong. Dessverre måtte vi i år ta farvel med flere hoppere som hadde stor innflytelse på hopputviklingen. For noen uker siden døde oppfinneren av parallellstilen, sveitseren Andreas Dascher, og nå er det svært triste nyheter fra Norge: Asgeir Dølplads, som også kan se tilbake på en bemerkelsesverdig prestasjon i karrieren, er død.

Asgeir Dølplads er død. Han skrev historie med én forestilling

Nordmannen Asgeir Dølplads var ingen fremragende hopper, men et skjebneslag førte til at han gikk inn i hopphistorien. 1. januar 1953 var han i toppform da historiens første konkurranse ble arrangert som en del av Four Hills-turneringen. Den da 20 år gamle nordmannen vant konkurransen i Garmisch-Partenkirchen og var den første deltakeren som vant TCS-konkurransen.

Dølplads gjorde det også bra i de følgende konkurransene – han ble nummer tre i Oberstdorf og nummer to i Innsbruck, og det virket som om han også skulle bli den første vinneren av denne serien. Dessverre endte han bare på 7. plass i Bischofshofen og tok tredjeplassen på slutten av premieren på Four Hills-turneringen. Det var hans beste øyeblikk i hele karrieren.

Avgangen til Asgeir Dølplads er et stort slag for hele hoppmiljøet. – Asgeir er en av dem som har skrevet historie i skihopping for alltid, da han var den første skihopperen som vant Four Hills-turneringen. (…) Jeg var så heldig å møte ham flere ganger i huset hans i Rhinen. Jeg hørte alltid på ham med stor glede mens han fortalte om sine opplevelser i og ved hoppbakkene – slik tok Clas Brede Braathen, sportssjef i det norske laget, farvel med avdøde i et intervju med NTB fjernsyn. Asgeir Dølplads døde 8. oktober i en alder av 81 år.

Adam Małysz om Piotr Żyłas gull og Thomas Thurnbichlers innsats

Hvor godt kjenner du karrieren til Kamil Stoch?

Spørsmål 1 av 10

Hvor mange olympiske medaljer har Kamil Stoch?

You may also like

Leave a Comment