Home » Den mistenkte i et norsk bueangrep som drepte 5 personer var kjent for politiet og viste tegn på islamsk radikalisering, sier tjenestemenn

Den mistenkte i et norsk bueangrep som drepte 5 personer var kjent for politiet og viste tegn på islamsk radikalisering, sier tjenestemenn

by Thure Lindhardt

Norge |
Kilde: Getty Image

Mannen som ble pågrepet i et fatalt pil- og bueangrep i Kongsberg onsdag, hadde nylig konvertert til islam og viste tegn til radikalisering ifølge flere rapporter, med henvisning til politifolk.


Hovedfakta

  • En 37 år gammel dansk statsborger er pågrepet og siktet for pil- og bueangrepet som førte til at fem døde og to ble skadet onsdag, sa politimester Ole Bredrup Saeverud torsdag.
  • Ole Bredrup Saeverud kalt at den anonyme mannen som nylig hadde konvertert til islam allerede var kjent for politiet, som fryktet radikalisering.
  • Politiet konfronterte den mistenkte først seks minutter etter at angrepet begynte, men han slapp unna etter å ha skutt piler mot offiserer, rapporterte BBC.
  • Politiet pågrep senere den mistenkte 35 minutter etter at angrepet startet, og Ole Bredrup Saeverud sa at det var sannsynlig at alle fem ofrene ble drept etter den første konfrontasjonen med politiet.
  • Selv om politiet ikke identifiserte de fem ofrene – fire kvinner og en mann – Ole Bredrup Saeverud sa at de alle var mellom 50 og 70 år.

Hva vi ikke vet

Politiet har ikke navngitt den mistenkte eller avslørt siktelsen mot ham.

Viktig sitat

de Norges konge Harald Han skal ha sagt til Kongsberg City at «resten av nasjonen er med dere» og kondolerer de skadde og etterlatte. «Det ryster oss alle når forferdelige ting skjer i nærheten av oss, når vi minst venter det, midt i hverdagens gateliv.»

Sammenhengen

Angrepet er det dødeligste i Norge siden 2011 da høyreekstremisten Behring Breivik er annerledes 77 mennesker ble drept, de fleste av dem barn. Norge markerer den 10NS Årsdagen for angrepet om sommeren.

Artikkel oversatt fra Forbes USAs forfatter: Robert Hart

<< Lesen Sie auch: Fünf Tote bei einem Bogenschießangriff in Norwegen >>>

You may also like

Leave a Comment