Home » Den mystiske døden til Tomek fra Nedre Schlesien. Hvem andre var ved elven i Norsk Park der liket deres ble funnet?

Den mystiske døden til Tomek fra Nedre Schlesien. Hvem andre var ved elven i Norsk Park der liket deres ble funnet?

by Gunnar Garfors

Aktor og politi etterforsker det uaktsomme drapet på en 28-åring fra Podgórzyn, som forsvant 15. februar i Cieplice i Jelenia Góra. Liket hans ble funnet en dag senere i Wrzosówka-elven. På en uheldig kveld arrangerte han bål med vennene sine. Det er velkjent at Tomek ble ledsaget av en venn. Men har noen andre dukket opp? Tomaszs mor, som etterlyser vitner til hendelsene i Norsk Park, er overbevist om dette.

Innhold

Tragedien skjedde 15. februar 2023. Tomek avtalte å møte en venn og noen få venner til et bål i Norsk Park i Cieplice (Jelenia Góra). Men verken Tomek eller vennen kom på festen.

Men neste morgen 28-åringens kropp ble funnet av en bortkommen. Rundt klokken 07.40 varslet han tjenestene om at det var døde kropper i Wrzosówka-elven nær Cieplice-vollene.

Toms mor mener det ingenting sant om denne historien. Hun sier at hun ikke vil hvile før hun finner ut om noen bidro til sønnens død og om det er noen som kunne ha hjulpet ham den gang.

– Jeg ba politiet sørge for overvåking av parken, vollene og bussen sønnen min kjørte. Jeg vil vite hvem han gikk med, hvem han gikk av med og hvem han var sammen med i denne parken – sier fru Aneta, redningsmann, brannmann og sykepleier av yrke. Den skjebnesvangre kvelden jobbet hun i nærheten av åstedet for tragedien. – Hvis jeg bare visste at barnet mitt var skadet der … – legger hun til.

Men hun kunne ikke vite det. Nå vil han imidlertid ikke hvile før han har forklart omstendighetene rundt Tomeks død. «Jeg snakket med noen få personer som var rundt leirbålet. Og jeg vet at de ikke forteller hele sannheten til politiet – understreker den unge mannens mor.

– Etter det jeg fant ut ville sønnen min til bålet med en kamerat, men han kom ikke dit. De dro begge til bredden av elven. Det var noen andre og jeg vil vite det. Hvem var denne tredje personen…? Min sønns venn vitnet om at han plutselig mistet ham av syne. Og han dro hjem – forklarer fru Aneta. Hun klarte å lese meldingene fra Tomeks telefon. – Denne gutten sendte senere tekstmeldinger til sønnen sin «Jeg sa at du ikke skulle gå til de vollene», «Vi dro dit …», «Hvorfor vi dro dit» – siterer Aneta.

Kvinnen kan ikke forstå hvorfor sønnens venn ikke lette etter Tomek, verken på vollene eller rundt bålet. «Jeg vil be om ytterligere avhør av denne kollegaen.» De var sammen, plutselig forsvinner Tomek og han drar hjem…

**

– Så vidt jeg vet ropte en fra det leirbålet «Tomir (kallenavn på Tomasz Laskowski; red.), hvor er du, kom hit til oss», hvorpå noen andre ropte tilbake: «Tomek er død» – sier Aneta.

**

Som mannens mor legger til, viser opptakene hun så tydelig en annen person som står noen meter unna på vollene og skinner med lommelykt.

– Vi har sikret oss overvåking i hele parken. Vi etterforsker hva som skjedde der – forsikrer Edyta Bagrowska fra det kommunale politihovedkvarteret i Jelenia Góra. Påtalemyndigheten Jelenia Góra legger til at de etterforsker ufrivillig drap. La oss imidlertid minne om at en lignende artikkel beskriver en prosedyre for ulykker, f.eks. B. utglidning initierer.

– Det ble foretatt obduksjon av 28-åringen, vi venter fortsatt på en uttalelse om skadene som er påført. Først av alt kan jeg imidlertid si at det foreløpig ikke er bevis for at noen direkte har bidratt til hans død – sier advokat Tomasz Czułowski.

Dette er hva vår uoffisielle informasjon viser Den direkte dødsårsaken var drukning. Videoen viser 28-åringen falle i vannet. Det var klokken 19.51, 15. februar.

Tomir var en populær, hjertevarm mann. Han ble gravlagt på kirkegården i Podgórzyn.

Anetas oppfordring på sosiale medier:

SE OGSÅ VÅRE EMNER:

Det skjer i Polen og i verden – les videre i.pl

reklamemateriell for partnere

You may also like

Leave a Comment