Home » Den norske skiløperen Therese Johaug vinner første gull i vinter-OL i Beijing – Reuters

by Peter Østbye

Norges Therese Johaug vant lørdag den første gullmedaljen i vinter-OL i Beijing da hun stormet konkurransen i kvinnenes 7,5 km pluss 7,5 km langrenn. Johaug, den overveldende favoritten på vei inn i arrangementet, fullførte banen på 44 minutter og 13,7 sekunder, og vant den første av mange langrennsmedaljer for Norge på disse lekene. Natalia Nepryaeva kjempet mot Østerrikes Teresa Stadlober om andreplassen, mens russeren vant og tok sølvet med 0,3 sekunder.

Det ble et triumferende OL-comeback for Johaug. Hun vant stafettgull ved OL i 2010 og en bronse- og sølvmedalje i 2014, men gikk glipp av Pyeongchang-lekene i 2018 på grunn av dopingforbud.

Hun hadde testet positivt for et steroid hun sa var inneholdt i en leppepomade gitt til henne av en teamlege.

Ifølge sportsstatistiker Gracenote forventes Norge å vinne 45 medaljer i Beijing, inkludert 21 gullmedaljer.

Dinigeer Yilamujiang, en 20 år gammel uigurisk idrettsutøver som ble kastet inn i rampelyset etter å ha blitt valgt ut av Kina som en av to idrettsutøvere til å tenne gryten ved fredagens åpningsseremoni, endte på 43. plass i lørdagens løp.

Les alle nyhetene, siste nyheter og oppdateringer om koronaviruset her.