Home » Den nye vekttapsmedisinen Wegovy er tilgjengelig på apotek i Tyskland. 300 euro for en månedlig behandling

Den nye vekttapsmedisinen Wegovy er tilgjengelig på apotek i Tyskland. 300 euro for en månedlig behandling

by Catherine Monroe

 • I Tyskland – etter to europeiske land, Danmark og Norge – er stoffet Wegovy, produsert av Novo Nordisk, allerede introdusert
 • Denne medisinen inneholder semaglutid og er beregnet på å bli foreskrevet for vekttap, men med full betaling fra det offentlige helsesystemet
 • Prisen på stoffet kan variere mellom 170 og over 300 euro, avhengig av innholdet av den aktive ingrediensen

PLN 8 308 for de to første årene. Deretter 9063 PLN. En ny forskrift fra Helsedepartementet trer i kraft i dag

Det finnes en liste over sykdommer som det er rett til varig arbeidsuførhet for

Den nye vekttapsmedisinen Wegovy er tilgjengelig på apotek i Tyskland

Som Reuters rapporterer, hjelper Wegovy med å redusere kroppsvekten med opptil 15 prosent når det tas sammen med trening og livsstilsendringer. Den er allerede tilgjengelig i USA, men i Europa var den bare tilgjengelig i Norge og Danmark. Som Reuters meldte 14. juli, vil stoffet koste 301,91 euro i Danmark for en fire ukers behandling, som omregnet til polske zloty med dagens valutakurs tilsvarer nesten 1340 PLN.

– I Tyskland er de første pasientenes resepter allerede fylt ut, bekreftet en talsmann for Novo Nordisk overfor Reuters lørdag, i tråd med tidligere annonserte planer om å introdusere stoffet til det lokale markedet.

Tyske leger og pasienter som snakket med Reuters innrømmet at de forventet stor etterspørsel etter ukentlige injeksjoner av det nye vekttapsmedisinen. Mange pasienter er villige til å bære kostnadene fra 170 euro per måned til over 300 euro, da behandlingen krever økt dosering over tid.

PLN 3500 eller PLN 700 hver måned. Den nye fordelen trer i kraft 1. januar

Ingen flere helseforsikringspremier å betale for 11 grupper. Nye forskrifter fra 2023

Hva står på listen over gratis medisiner for to nye pasientgrupper? Det er en uttalelse fra Åpenhetsrådet

Wegovy vil være gratis for de fleste innbyggere

Lovpålagt helseforsikring dekker rundt 90 prosent av kostnadene ved behandling for tyske statsborgere. Dette er i tråd med loven som har vært gjeldende i flere tiår og forbyr staten å betale for slankemidler til innbyggerne.

For 10 prosent varierer forsikringsdekningen for tyskere med privat helseforsikring. En stor leverandør, Allianz (ALVG.DE), sier at den vil betale for denne behandlingen hvis en lege diagnostiserer det som en medisinsk nødvendighet, mens en annen forsikringsgiver, Debeka, bekreftet at helseforsikringsplanene den tilbyr utelukker behandlinger for vekttap.

Pasienter og leger ønsket velkommen til Wegovas ankomst til Tyskland, med 18,5 prosent av voksne overvektige. EU-gjennomsnittet her er 16 prosent.

I følge Robert Koch Institute representerer vektrelaterte sykdommer en betydelig belastning for helsevesenet og trygdesystemene.

Novo Nordisk øker produksjonen for å møte økende etterspørsel i USA, hvor stoffet er priset til opptil 1350 dollar i måneden. Selskapet sier at det vil følge nøye med på resepter i Tyskland for å sikre tilgang til stoffet for personer med fedme, men kan ikke utelukke forsinkelser i leveringen.

En ny statlig ytelse innføres. Noen mottar PLN 3500, andre PLN 700. Vi vet når utbetalinger vil skje

Fordel: Pasienten bør vite hvem som har tilgang til dataene deres i IKP

Mange tyskere har allerede brukt Ozempic for å gå ned i vekt

I Tyskland kan Wegovy administreres med samme penn som brukes i Norge og Danmark, men med en annen penn enn den som brukes i USA. Dette er ment å eliminere risikoen for å importere stoffet fra det europeiske markedet til USA for lagring.

Wegovas lansering i Tyskland vakte oppsikt i et land der helsesystemet ofte behandlet fedme som et livsstilsvalg fremfor en kronisk sykdom.

Legene sier at mange tyskere som ønsker å gå ned i vekt allerede har tatt Ozempic, et antidiabetisk legemiddel også fra Novo Nordisk som inneholder samme aktive ingrediens som Wegovy, men i lavere dose.

Som Reuters legger til, fryktet tyske leger at forsyningen av stoffet ville bli svekket av folk som ikke er overvektige, men som rett og slett søker resepter av «forfengelighet» – en bekymring Novo uttrykte i en uttalelse i midten av juli. Legemiddelprodusenten bemerket at leger burde » foreskrive det ansvarlig.»

Statens redningstjeneste. Etter endringene har loven nå en enhetlig tekst

Det er gitt godkjenning for nytt kursted. Her behandles blant annet: kardiologiske og revmatologiske sykdommer

Lære mer om:

You may also like

Leave a Comment