Home » Den russiske oligarkens yacht står fast i Norge. Du vil ikke brenne den – o2

Den russiske oligarkens yacht står fast i Norge. Du vil ikke brenne den – o2

by Gunnar Garfors

Den 68 meter lange yachten Ragnar ankom den norske havnen i Narvik for noen uker siden. Enheten eies av den tidligere KGB-agenten Vladimir Strzałkowski. Oligarken har vært venner med Vladimir Putin i mange år.

Til tross for at den russiske milliardæren ble forbigått av europeiske sanksjoner knyttet til Russlands invasjon av Ukraina, sliter yachten med å forlate havnen. Nordmennene nektet å selge drivstoff til en enhet eid av den russiske lederens håndlanger.

Russernes oppførsel i Ukraina er målløs. Hvorfor skal vi hjelpe dem? Du kan ro hjem eller heise seilene, sier Sven Holmlund, administrerende direktør i Holmlund.

Du vil ikke selge dem gass. «Vi er et vestlig mannskap»

Skipskaptein Rob Lankester insisterte på at han var et tidligere medlem av British Marines. Han anklaget norske myndigheter for diskriminering og påpekte at eieren av yachten ikke var på listen over sanksjonerte personer. Han la til at ingen av de 16 besetningsmedlemmene har russisk statsborgerskap, og at sjømennene foretrekker å «bare gå hjem».

Yachten er ikke russisk, hun er registrert på Malta og fører det maltesiske flagget. Vi er et vestlig mannskap. Men ingen vil høre på oss – innrømmet han i et intervju med NRK.

Russerens yacht står fast i Norge. Oligarken tjente pengene sine på nikkel

Vladimir Strzałkowski tjente en formue som daglig leder i gruveselskapet Nornikiel. Han trakk seg etter fire år og mottok rundt 100 millioner dollar (omtrent 427 millioner PLN) i sluttvederlag. Han pleide å være viseøkonomiminister, nå er han styremedlem i Dynamo Moskva fotballklubb.

Se også: Sanksjonene gir allerede resultater. «Oligarkene begynner å bevege seg bort fra Putin»

You may also like

Leave a Comment