Home » Den skandinaviske humoristiske komedien «Wild Men» inviterer deg til å flykte fra hverdagen og sunn fornuft

Den skandinaviske humoristiske komedien «Wild Men» inviterer deg til å flykte fra hverdagen og sunn fornuft

by Connie Nielsen

Den mannlige komedien Wild Men (2021), presentert på Tribeca Film Festival, er litt skandinavisk humor om komforten som omgir det moderne mennesket og hva som skjer når vi mister det. Filmens regissør, Thomas Daneskov, inviterer deg til å unnslippe sunn fornuft og legge ut på en reise på jakt etter vikinglandsbyen og det sanne jeg.

På litauiske kinoer fra 22. april. Filmens hovedperson, Martin, er en middelaldrende mann som, lei av en behagelig hverdag, har lagt familien, jobben og andre forpliktelser bak seg og i all hemmelighet dratt til Norges skoger. Det er en viking, overveldet av tykt skinn og huler, som prøver å overleve og jakte på mat. Heldigvis er den gale bensinstasjonen her. Underveis møter du Musa, en skadet narkohandler på flukt fra politiet og en gjeng.

Filmen full av absurde situasjoner inkluderer kriminelle hendelser, kontraster mellom natur og modernitet og uventede tilfeldigheter. De to mennene blir jaget av både Musas gjeng generelt og det lokale politiet som, som i komediesjangeren, ikke viker unna å være flinke. Du vil ikke stikke av fra den moderne verden og inn i skogen, men du kan slå politiet med pil og bue.

Regissert av Th. Daneskov bruker komedien komedien til å utforske maskulinitet og middelalderens krise. «Returen til steinalderen er trolig den mest ekstreme versjonen av krisen. Responsen på motgang avhenger imidlertid av hvordan vi oppdrar barna våre. Hvordan oppdrar vi gutter, oppmuntrer vi dem til å snakke om følelsene sine eller fortelle dem om å «være en mann», sier regissøren.

Foto av J. Moses

Han minner oss om at alle voksne er fanget i livet og i problemer. Og utfordringene med å ikke kunne kommunisere blir årsaken til ensomhet og depresjon.

«Regisøren lager en original mørk komedie full av fargerike karakterer og fantasifulle scener. Med mange smarte vendinger som gjentatte ganger – og ofte svært skarpt – understreker det gale med falsk maskulinitet. «Ville menn elsker flott skuespill,» sier Liza Domnic, grunnlegger av Tribeca Film Festival.

Skandinavisk humoristisk komedie «Wild Men» på litauiske kinoer fra 22. april.

Foto av J. Moses

You may also like

Leave a Comment