Home » Det andre milliardselskapet vokser i Latvia

Det andre milliardselskapet vokser i Latvia

by Thure Lindhardt

Jānis Berdigans, medgründer og administrerende direktør i Printify: «Vi planlegger å fortsette veksten vår ved å gå inn i nye markeder.»

Foto: Evija Trifanova / LETA

«Latvijas Avīze», JSC «Latvijas Mediji»

Det nye selskapet Printify investerte 38 millioner euro i investeringsfasen av A-serien i utskriften av den latviske ordren. Finansieringen som er mottatt er en av de største A-investeringsrundene i år i de baltiske statene, som vil hjelpe selskapet med å utvide salgsmarkedet.

Praktisk talt

Anrop ukjent eller privat nummer: er det trygt å svare?

12 timer

Nyhetene


Urbanowitsch: Vi må forberede oss på hva som kan skje hvis…

17 timer

cocktail


«Og Det er så ekkelt å se så frekke mennesker!»

12 timer

Les andre nyheter

«Printifys oppdrag er å transformere e-handel fra masseproduksjon til on-demand produksjon og er administrerende direktør i Printify.

Venturekapitalfondet Index Ventures, kleshandelsmerkegruppen H&M Group, Virgin Group eid av den anerkjente milliardæren Richard Branson, venturekapitalfondet Dreamers VC av skuespilleren William Smith, samt flere teknologiselskaper og private investorer har investert i selskapet. Både Printifys visjon og suksesshistorien til dags dato reflekterer denne unike gründerånden, som igjen har skapt en raskt voksende og kraftig e-handelsplattform. Printifys unike tilbud hjelper folk med å bygge og markedsføre merkevarene sine uten å måtte investere. Vi ser frem til å støtte selskapets vekst i årene som kommer, sa Richard Branson etter avtalen.

ANDRE LES NÅ

Selskapet gir ingen informasjon om verdien av investeringen, men teknologiportalen TechCrunch anslår at selskapet nå er verdt over 300 millioner dollar. Dette betyr at selskapets verdi forventes å overstige milliarder i neste runde med investeringer, noe som gjør selskapet til den andre latviske oppstarten – en enhjørning. Printful, en direkte konkurrent til Printify, var den første i sin investeringsrunde som samlet inn mer enn 100 millioner euro i mai. I motsetning til Printful har ikke Printify sin egen produksjonslinje. Det gir en plattform hvor selger matches med kjøper, hvor produksjonsprosessen foregår etter salget og produktet leveres direkte til sluttbruker. Plattformen forbinder forhandlere med trykkerier på mer enn 100 lokasjoner over hele verden. Selskapets største marked er USA, men plattformen har i dag mer enn to millioner registrerte tradere.

RELATERTE ARTIKLER

Printify ga aksjeopsjoner til alle ansatte i selskapet allerede i 2019, selv om det juridiske rammeverket i Latvia først ble opprettet i år. Umiddelbart etterpå anerkjente Index Ventures Latvia som det mest oppstartsvennlige landet og understreket at reguleringen av aksjeopsjoner er den beste i Europa.

«Over tid, ettersom flere produsenter blir med i nettverket og nyere teknologier og produksjonsmetoder blir tilgjengelige, vil Printify gjøre det mulig for alle å bringe de villeste produktideene til live,» sa Dino Becirovic, direktør for Index Ventures, som sa at oppstarten fjernet alle barrierene. til produktskaping som har tillatt mer enn to millioner innholdsskapere å starte blomstrende varebedrifter. Printify gir ingen informasjon om salg og fortjeneste, men sysselsetter nesten 500 personer over hele verden. Antall ansatte er doblet i løpet av året, men antall ledige stillinger i selskapet passerer fortsatt 70.

fag

You may also like

Leave a Comment